Antena 3 CNN Actualitate Ciolacu, reacție în scandalul de hărțuire sexuală de la SNSPA: „Nu e rolul meu să judec. Să aflăm mai întâi adevărul”

Ciolacu, reacție în scandalul de hărțuire sexuală de la SNSPA: „Nu e rolul meu să judec. Să aflăm mai întâi adevărul”

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre scandalul de la SNSPA, în care este acuzat de agresiuni sexuale Alfred Bulai, că Guvernul nu poate interveni într-o anchetă penală, dar, în cazul în care ministrul Educaţiei va dispune, se va interveni administrativ de la nivel guvernamental.

El a fost întrebat de jurnalişti despre acuzaţiile de hărţuire sexuală care i se aduc sociologului Alfred Bulai, profesor la SNSPA, şi, mai recent, şi altui sociolog, Marius Pieleanu, "un apropiat al PSD", de către foste studente.

"Ce înseamnă un apropiat al PSD-ului, dacă nu vă supăraţi? Nu înţeleg remarca. Nu e nici duşman al PSD-ului. Nu aţi vrea totuşi, înainte de a judeca pe cineva, cred că nu e rolul meu să judec pe cineva, haideţi să aflăm, mai întâi, adevărul. Dacă s-a întâmplat aşa ceva, veţi vedea că se vor lua măsurile pe care le impune legea. Ministrul Educaţiei sunt ferm convins că a declanşat anchetele, împreună cu conducerea SNSPA, şi nu cred... deja sunt şi procurorii autosesizaţi. Nu intervenim într-o anchetă penală, cum este şi normal. O să intervenim, dacă dispune ministrul Educaţiei, administrativ, ceea ce este cu totul altceva", a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

În context, el a punctat importanţa independenţei autorităţilor în desfăşurarea activităţii.

"Ştiţi foarte bine, este Consiliul Naţional al Rectorilor, este independent de minister şi de prim-ministru. Depinde ce ne dorim, în ce societate dorim să trăim. Eu am trăit în comunism, nu vreau să mai trăiesc. Vreau o societate cu independenţă a autorităţilor", a adăugat Ciolacu.

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului instituţiei de învăţământ superior, Remus Pricopie, după analiza în Consiliul de Administraţie al universităţii, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă.

Totodată, rectorul SNSPA a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, la nivelul căreia profesorul Bulai şi-a desfăşurat activitatea, să ofere Comisiei de Etică toate informaţiile disponibile, pentru o transparenţă totală asupra acestui caz.

De asemenea, SNSPA a avut, luni, o discuţie preliminară cu reprezentanţii organelor de anchetă, în legătură cu declanşarea unei anchete penale.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile