Antena 3 CNN Politică Ciolacu, nervos după scandalul Sf. Pantelimon: Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, la spital, Colegiul Medicilor

Ciolacu, nervos după scandalul Sf. Pantelimon: Nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la minister, la spital, Colegiul Medicilor

Marcel Ciolacu a anunțat, joi, în ședința de Guvern, că îl va demite pe Alexandru Rafila din funcția de ministru al Sănătății ”dacă apar noi probe” în dosarul de omor de la Spitalul Sf. Pantelimon. 

”Nu voi exita să cer demisii de sus până jos, la minister, spital și Colegiul Medicilor, dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale”, a spus Marcel Ciolacu. 

”Toți vinovații în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzația de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătății a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus pana jos la minister, spital și Colegiul Medicilor. Până atunci însă, le solicit politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Și sunt subiecte importante care nu pot fi ascunse”, a spus premierul, la începutul ședinței de Guvern. 

Cu câteva ore mai devreme, întrebat dacă îl va demite pe Alexandru Rafila, Ciolacu spusese că ”nu ia decizii emoționale”.

"Speram să fie și ultimul caz, nu am crezut că se poate întâmpla în realitate. Vorbim de medici care trebuie să salveze oameni. Vorbim despre omor premeditat anumite lucruri au fost sesizate mai demult, în aprilie s-a trimis un control administrativ.

Am văzut că a fost un control de la Colegiul Medicilor care a spus că nu se întâmpla nimic", a declarat premierul referitor la ancheta de la Pantelimon.

"Am văzut declarația ministrului, sunt ferm convins - de mult timp nu am mai văzut un comunicat atât de dur al unor magistrați – că vom avea tot adevărul", a declarat Ciolacu.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut apel, joi, să nu se blameze corpul medical în totalitate în contextul anchetei de la spitalul Sfântul Pantelimon. El a subliniat că situația de la acea unitate sanitară este "fără precedent" și a anunțat că va merge acolo pentru a se asigura că activitatea medicală va continua în spital. Totodată, Rafila spus că nu va demisiona pentru că nu are de ce să își asume personal această situaţie.

Florina Pompilian, șefa ATI de la Spitalul Pantelimon a dat declarații joi și a anunțat că toți medicii de pe secție și-au depus demisiile din gărzi și urmează să își depună și demisiile din spital, dar asta după ce termină de tratat pacienții internați. În acest moment, nu se mai pot face internări la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Reacția lor vine după reținerea a două doctorițe, acuzate că ar fi provocat intenționat decesul unui pacient de 54 de ani.

Numărul deceselor suspecte în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Pantelimon este mult mai mare, însă procurorii au reușit să documenteze un singur caz de omor prin reducerea dozei de noradrenalină.

Acum, medicii de la spital cer încetarea "linșajului mediatic" asupra colegelor lor, pe care le consideră nevinovate.

"Vorbim de cel puțin 15 doctorițe din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon. Ele spun că refuză să creadă că au două colege care au putut comite faptele de care le acuză procurorii.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile