Antena 3 CNN Politică Ciolacu l-ar numi premier pe Ciucă, dacă ar ajunge președinte după alegeri: „Nu am nici cea mai mică reţinere”

Ciolacu l-ar numi premier pe Ciucă, dacă ar ajunge președinte după alegeri: „Nu am nici cea mai mică reţinere”

de Ioana Coman    |   

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi seară, că nu ar avea nicio reţinere să îl numească premier pe Nicolae Ciucă, în cazul în care ar câştiga alegerile prezidenţiale.

„Normal că îmi doresc o continuitate. E logic. După 10 ani în care ţi-ai bătut joc, ai schimbat 10 prim-miniştri, sute de miniştri, după 30 şi de ani de democraţie, normal că îmi doresc o continuitate şi o stabilitate”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi 24.

Întrebat dacă l-ar numi premier pe Nicolae Ciucă în cazul în care ar ajunge preşedinte, Marcel Ciolacu a răspuns „categoric”.

„Nu am nici cea mai mică reţinere. În privinţa domnului Ciucă nu am nicio reţinere. Când ştii că ai mandat scurt, când ştii că se apropie un an electoral, e omeneşte să amâni anumite lucruri. Având un dialog în toată acea perioadă, cunoşteam amândoi care sunt problemele în Guvernul României. Nu ştiam în detaliu, cum am aflat când am ajuns premier. A existat o perioadă de 2-3 luni în care am fost pompier de serviciu. Au fost şi situaţiile de la Crevedia. Nu a fost un mandat uşor, oricine ar privi mandatul meu de prim-ministru”, a declarat Ciolacu.

Pe de altă parte, liberalul a afirmat luna trecută că nu îl va propune pe Ciolacu pentru funcția de premier, în nicio situație.

„Marcel Ciolacu vorbește de cota progresivă, cum să-i acordăm un mandat când vorbim de cotă progresivă? Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”, a precizat președintele PNL.

Actualul premier i-a dat imediat replica: „E și normal, pentru că dânsul n-o să câștige”.

Ciolacu: Relaţia de încredere cu Nicolae Ciucă nu se poate pierde

Marcel Ciolacu a mai declarat marți seara că relația de încredere cu Nicolae Ciucă nu se poate pierde.

"Încrederea nu se poate pierde, pentru că a existat un interes de a face o lege pentru o persoană. Cred că pe ce am clădit eu cu Nicolae Ciucă încrederea e cu totul altceva. E cu responsabilitate. În primul rând, am fost doi oameni responsabili în momente dificile ale României. Am luat decizii care nu neapărat ne-au adus voturi, dar au fost nişte decizii corecte. Eu am stat umăr la umăr alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă şi cu bune şi cu rele. Şi când au fost grevele profesorilor, normal că uman mi-aş fi dorit acelaşi lucru de la domnia sa. Nu-i vorba de dezamăgire. O pun totuşi în contextul campaniei electorale. În campania electorală, eu sunt mai târşâit în lupta politică, pentru că fac politică de mult mai mulţi ani decât domnia sa şi există consultanţii din jurul nostru care ne sfătuiesc anumite lucruri într-un anumit context. O să avem o şedinţă de coaliţie, avem restanţa cu legea pentru pensiile militare. Avem o promisiune făcută, un angajament împreună faţă de militari. Este discuţia cu Comisia, unde iarăşi trebuie să vorbim ce facem cu microîntreprinderile. Eu vă răspund, n-am nicio reţinere, că tot văd speculaţii şi cu deficitul, şi cu cererea de plată numărul trei şi cu fondurile europene", a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile