Antena 3 CNN Politică Ciolacu e de acord cu referendumurile lui Nicușor Dan și vrea să adauge și el o întrebare. Primarul general: Aud prima oară asta

Ciolacu e de acord cu referendumurile lui Nicușor Dan și vrea să adauge și el o întrebare. Primarul general: Aud prima oară asta

de Georgiana Marina    |   

Nicuşor Dan vrea să facă două referendumuri care să îi sporească puterea în Capitală. Nicușor Dan vrea să emită toate autorizațiile de construire. Dacă referendumul va fi aprobat, acesta va avea loc pe 24 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri despre această inițiativă că nu se poate opune unui "exerciţiu democratic" și a adăugat că este posibil ca şi Guvernul să vină cu o întrebare pentru bucureşteni. Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Nicușor Dan miercuri și a spus că îi va susține inițiativa.

UPDATE 12.05 Nicolae Ciucă a declarat că susține referendumurile primarului general.

Știrea inițială

"Sunt de acord cu exerciţiul democratic al organizării referendumului, nu înseamnă că susţin întrebările", a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, înainte de şedinţa de guvern.

El a completat că este posibil ca şi Guvernul să vină cu o întrebare pentru bucureşteni, pentru a completa lista cu întrebări propuse de edilul-şef al Capitalei.

Nicușor Dan a declarat că nu știa de ideea premierului despre o întrebare a Guvernului. El a spus că e prima oară când aude asta și că îi va suna pe Ciolacu și pe ceilalți candidați la prezidențiale ca să îi susțină proiectele.

Nicușor Dan a spus că i-a sunat până acum pe Elena Lasconi, Ludovic Orban și că Nicolae Ciucă l-a invitat să discute despre referendumuri.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat pentru luni o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru a decide în ceea ce priveşte oportunitatea convocării unui referendum local. 

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 21 octombrie, se vor regăsi cele două proiecte privind consultarea Capitalei, a scris edilul general, marţi, pe Facebook.

Cele două întrebări la care bucureştenii vor fi invitaţi să se pronunţe prin "DA" sau "NU" sunt următoarele:

"Sunteţi de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti?"

"Sunteţi de acord ca Primarul General al Municipiului Bucureşti să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului?". 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile