Antena 3 CNN Actualitate Ce spun procurorii despre abuzurile sexuale săvârșite de Alfred Bulai. Detalii din dosar

Ce spun procurorii despre abuzurile sexuale săvârșite de Alfred Bulai. Detalii din dosar

de Delia Olaru    |   

Procurorii fac acuzații grave în ceea ce îl privește pe profesorul Alfred Bulai. Acesta ar fi umilit victimele și le-ar fi constrâns moral să suporte acte de natură sexuală. 

”La data de 05.09.2024, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, fiind reținută următoarea situație de fapt:

i) La data de 04.07.2022, în timp ce se aflau în camera în care era cazat inculpatul, în contextul sesiunii individuale de feedback din ultima zi a stagiului de practică efectuat în com. Sadova, jud. Suceava, prin exercitarea de presiuni psihice, umilirea și prin impunerea unei anume conduite privind viața sa sexuală, profitând totodată de poziția de autoritate decurgând din relația cadru didactic – student, a constrâns-o moral pe persoana vătămată să suporte un act de natură sexuală prin aceea că a determinat-o să se dezbrace de tricou, în vederea obținerii satisfacției sexuale;

ii) În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, aflându-se singuri în camera unde inculpatul era cazat, în contextul ședinței individuale de feedback, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect, prin sugestii sexuale conotative, în vederea obținerii satisfacției sexuale, favoruri de natură sexuală, respectiv ca persoana vătămată să se dezbrace de tricou și sutien în fața sa;

iii) În perioada 29.06.2023 – 09.07.2023, în cadrul stagiului de practică efectuat în com. Albac, jud. Alba, prin constrângere morală și, totodată, profitând de poziția de autoritate pe care o avea asupra acesteia în baza relației cadru didactic – student, în vederea obținerii satisfacției sexuale, a comis împotriva persoanei vătămate acte de natură sexuală materializate în îmbrățișări, încercarea de a o săruta cu forța precum și atingeri cu tentă sexuală la nivelul spatelui, umerilor și picioarelor;

iv) În perioada decembrie 2023 – mai 2024, profitând de poziția de autoritate asupra persoanei vătămate decurgând din relația cadru didactic – student, a pretins din partea acesteia, în mod indirect și repetat, prin sugestii sexuale conotative, favoruri de natură sexuală, respectiv să întrețină relații sexuale”, se arată în comunicatul emis presei.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, urmând ca propunerea să fie soluționată de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 București.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicat. 

Subiecte în articol: Alfred Bulai agresiune sexuala SNSPA
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile