Antena 3 CNN Politică Care este viziunea lui Călin Georgescu pentru România: Ultranaționalism, cooperative agricole, drumul cânepii, șopronul cultural

Care este viziunea lui Călin Georgescu pentru România: Ultranaționalism, cooperative agricole, drumul cânepii, șopronul cultural

Robert Kiss
3 minute de citit Publicat la 16:03 25 Noi 2024 Modificat la 16:05 25 Noi 2024

Candidatul independent Călin Georgescu a produs surpriza în alegerile prezidențiale, după ce a câștigat primul tur de scrutin de duminică. Un candidat despre care se știu puține lucruri și care a profitat de rețelele sociale, în special Tik Tok, pentru a-și promova mesajele de multe ori controversate. Georgescu are însă și un program politic, din care a extras idei pe care le-a transformat în mesaje care s-au viralizat și cu ajutorul conturilor false de pe rețeaua chinezească.

Programul lui Călin Georgescu se numește „Hrană, apă, energie” și propune „un nou model social, economic și politic, inovator și unificator: suveranism-distributismul, menit să producă modificări structurale și, în final, o schimbare de sistem, deoarece pe scheletul actual nu se poate construi cu adevărat”.

Programul lui Călin Georgescu: „Hrană, apă, energie”

Ce propune programul economic al lui Georgescu:

1. Predictibilitatea actului fiscal - pentru un mediu de afaceri și o economie echilibrată.

2. Cotă unică de 10% - pentru o stabilitate economică eficientă pe termen lung.

3. Stimularea agonisirii averii - pentru evitarea consumul inutil.

4. Educația și sănătatea, componente cheie - pentru un viitor bazat pe inteligența și buna funcționare fizică și psihică a întregului popor.

5. Impozitarea cu 2% la mai mult de 1 milion € cifră de afaceri - pentru ca impozitarea să fie coerentă și viabilă în vederea încasării.

6. Asocierea liberă a proprietarilor agricoli în cooperative și facilități fiscale oferite de stat producătorilor - pentru o agricultură care se poate
moderniza și dezvolta rapid.

7. Piețe de desfacere, centre de colectare și industrii de prelucrare și conserve - pentru valorificarea potențialul producătorilor autohtoni.

8. Redirecționarea fondurilor UE către micul proprietar - pentru o dezvoltare coerentă începând de la sursă.

„Prin acest program se ridică un steag - Steagul Adevărului, al Iubirii, al Trezirii conșiinței Binelui și frumosului în noi toți! Sub faldurile lui se va reface (inclusiv economic) spiritul românesc tradițional”, susține Călin Georgescu.

Caracterul mesianic, mistico-religios, se regăsește în capitolele programului său economic.

„Reîntoarcerea la rădăcini. Comunitatea de persoane se definește și prin evenimentele istorice și culturale. Prin duhul iubirii, sfinții, eroii
neamului, marile personalități culturale devin „icoane” vii, deschid spațiul calitativ superior al libertății adevărate. În acest spațiu suntem
împreună cu toți cei care de-a lungul timpului au mărturisit Adevărul, trăim bucuria unui nou mod de existență.

Restaurarea viziunii creștine în economie. Partea economică nu poate fi separată de partea socială. În esența sa, Programul „Hrană, Apă, Energie” este creștinism aplicat în economia reală. O triadă ce reflectă armonia dintre Dumnezeu, Om și Natură”, se arată în programul său.

Un alt subcapitol se cheamă „Apa, solul și albinele”

Râurile țării trebuie să fie transformate în „locuri sfinte”, consideră candidatul cel mai bine plasat după primul tur la prezidențiale. Râurile trebuie lipsite de gunoaie menajere și de reziduuri chimice toxice. „Doar așa vor ajunge iar să fie purtătoare de viață”, scrie Georgescu în program.

Salvarea albinelor înseamnă salvarea oamenilor – și asta nu e o exagerare, mai arată Călin Georgescu- iar familia și școala îndeplinesc un rol critic în conștientizarea tuturor acestor direcții de acțiune și nevoi vitale.

Cine sunt oamenii lui Călin Georgescu

Potrivit paginii de internet pamantulstrămoșesc.ro, unde este publicat proiectul economic al candidatului independent la prezidențiale, Asociația Pământul Strămoșesc este condusă de Călin Georgescu, care este președinte și membru fondator. Vicepreședinte este Ciprian Arghirescu, iar director al asociației este Monica Danciu. Asociația are mai mulți membri, membri asociați sau coordonatori.

În perioada campaniei electorale, Călin Georgescu a fost susținut și de câteva persoane publice din România. Printre acestea, Dorel Vișan, Dan Puric, Gheorghe Zamfir, Dida Drăgan.

Actorul Dorel Vișan, cunoscut în trecut drept susținător PSD, naistul Gheorghe Zamfir și interpreta de muzică ușoară Dida Drăgan sunt personalitățile române cu care Călin Georgescu a defilat în campania electorală, aceștia apărând în clipuri de susținere.

Însă cel mai vechi susținător al său este actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

Cele mai controversate declarații ale lui Călin Georgescu: Apologia legionarilor, elogii aduse lui Putin și conspirațiile despre 5G

Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale, a făcut de-a lungul timpului mai multe declarații controversate în mediul online, dar și la postul public de televiziune.

A spus, printre altele, despre Corneliu Zelea Codreanu și mareșalul Ion Antonescu că „au fost eroi”, că Vladimir Putin este „un lider care își iubește țara indiferent de mijloace” și a afirmat că tehnologia 5G este foarte periculoasă, dar că totuși o folosește.

Citește și Reacția Rusiei după victoria lui Călin Georgescu, candidatul lăudat de presa Kremlinului

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole