Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a vrut sa îl asasineze pe Donald Trump, interviu pentru presa din România. A vrut să lupte în Ucraina și a fost refuzat

Bărbatul care a vrut sa îl asasineze pe Donald Trump, interviu pentru presa din România. A vrut să lupte în Ucraina și a fost refuzat

de Andreea Ştefan    |   

Ryan Wesley Routh, suspectul în vârstă de 58 de ani reținut, duminică, în legătură cu o aparentă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, i-a acordat un interviu lui Remus Cernea pentru Newsweek România în 2022. Acesta a recunoscut atunci că nu are pregătire militară și că a fost refuzat de armata ucraineană să lupte în Ucraina tocmai din acest motiv.

La vârsta de 58 de ani, Routh a devenit cunoscut după ce a călătorit în Ucraina în timpul invaziei ruse, militând activ pentru sprijinul militar american în favoarea Kievului.

Într-un interviu pentru Newsweek România, Routh s-a autodescris ca un apărător al binelui și a explicat motivațiile care l-au determinat să călătorească în Ucraina și să susțină activ lupta împotriva Rusiei.

Inițial, Routh intenționa să lupte alături de forțele ucrainene, dar din cauza vârstei sale de 56 de ani și a lipsei de experiență militară, a ales un alt tip de implicare.

„Scopul meu inițial a fost să vin să lupt. Cu toții, de pe întreaga planetă, ar trebui să fim motivați, pentru a susține Ucraina și armata sa, indiferent de gen, vârstă, ori alte caracteristici. Cu toții ar trebui să fim aici și să susținem armata ucraineană. Dar am 56 de ani și sunt lipsit de experiență militară, astfel că nu sunt un candidat ideal pentru a lupta efectiv. Așa că planul B a fost să vin în Kiev și să promovez ideea ca mulți alții să vină să se înroleze în Legiunea Internațională. Avem nevoie de mii de oameni aici care să lupte alături de ucraineni.

Sunt aproximativ 190 de țări pe planeta noastră, iar dacă guvernele nu trimit aici în mod oficial soldați, atunci noi, civilii, ar trebui să ridicăm această torță și să facem posibil acest lucru. Avem oameni minunați care au venit să lupte aici, dar este fracțiune mică din numărul celor care ar trebui să fie în Ucraina. (...) Avem aici nevoie de toți cei care vor să lupte. De aceea sunt în Kiev și fiecare proiect pe care îl promovez este de a aduce oameni aici pentru a-i susține pe ucraineni”, a spus bărbatul.

Routh nu a abandonat și a încercat, în schimb, să înroleze mai mulți combatanți pentru efortul de război al Ucrainei. El relatează că a călătorit la Kiev, unde a constituit un centru de voluntariat improvizat în Piața Independenței, înainte ca acesta să fie desființat de poliție.

Acesta a fost întrebat de Remus Cernea dacă lucrează pentru Legiunea Internațională, iar Ryan Wesley Routh a răspuns: „În ce privește implicarea militară, da, dacă aveți experiență militară sau chiar dacă nu aveți, vă încurajez să veniți și să luptați. Avem unități peste tot. Am avut probleme legate de leadership la început, dar avem atât de multe unități la dispoziție: georgienii, cei din Crimeea, ucrainenii, apărarea teritorială, legiunea internațională, avem multe grupuri paramilitare...

Am adăugat într-o unitate chiar un japonez de 74 de ani. Avem femei înrolate, așa că indiferent de gen sau de vârstă, indiferent de nivelul de pregătire sau chiar dacă nu aveți pregătire, vă puteți alătura. Dacă vreți să luptați, veniți aici și vă adaug unor unități. Iar în afară de asta, ar trebui să avem aici mii de oameni care să vină și să stea alături de ucraineni. Ar trebui să avem milioane de oameni din întreaga lume care să vină în Piața Independenței din Kiev. Nu înțeleg de ce nu avem acești oameni aici”, a mai spus el în 2022.

Apoi, lui Routh i-au fost respinse toate demersurile făcute către autoritățile locale cu privire la inițiativa sa de sprijin pentru război. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile