Antena 3 CNN Externe Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani pe o stradă din Londra este român

Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani pe o stradă din Londra este român

de Bianca Chirilă    |   

Bărbatul care a înjunghiat o fetiță de 11 ani în piața Leicester, din Londra, este român. Potrivit autorităților, el a fost reținut de polițiști și este acuzat de tentativă de omor, potrivit news.met.police.uk.

Din primele informații, este vorba de un bărbat de 32 de ani, care nu are domiciliu stabil. Din această cauză, polițiștii nu au putut stabili din ce oraș din România provine sau de cât timp se află pe teritoriul Marii Britanii. El a fost arestat preventiv și este acuzat de tentativă de omor și va apărea joi în fața magistraților pentru a se stabili ce se va întâmpla mai departe cu el. Autoritățile au mai precizat că nu există alți suspecți în acest caz și că românul ar fi acționat de unul singur.

MAE confirmă că atacatorul este cetățean român

De asemenea, Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că atacatorul este cetățean român.

„Ambasada României la Londra a fost sesizată luni, 12 august 2024, de către autoritățile britanice de poliție cu privire la incidentul petrecut în Leicester Square și la reținerea unei persoane. Ca urmare a demersurilor efectuate în regim de urgență prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne al Ambasadei României în Regatul Unit, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă faptul că persoana reținută de autoritățile britanice este cetățean român. MAE, prin misiunea diplomatică și Consultul General al României la Londra menține legătura cu autoritățile britanice privind acest caz și va urma procedurile consulare specifice. De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, nu au fost recepționate alte solicitări în legătură cu acest caz”, a transmis MAE, într-un comunicat.

Fetița și mama ei, atacate în plină stradă

Luni, două turiste, o fetiță de 11 ani și mama ei, în vârstă de 34 de ani, au fost atacate pe stradă de un bărbat cu un cuțit. 

Un agent de pază care se afla în zonă la momentul atacului a declarat că a auzit un țipăt, apoi a sărit pe bărbatul care o atacase pe fetiță.

El spune că l-a țintuit la pământ pe agresor și l-a deposedat de cuțit.

„Apoi s-au alăturat și alte persoane. Noi l-am ținut până a venit poliția. A durat (...) trei-patru minute până a sosit poliția și apoi l-au luat”, a povestit agentul de pază.

Fetița a fost dusă la spital, unde a primit îngrijiri medicale. Ea ar fi fost rănită la față, umăr, la încheietura mâinii, dar și la gât, însă medicii spun că este în afara oricărui pericol.

Inițial, s-a crezut că și mama ei a fost înjunghiată în incident, dar, ulterior, polițiștii au descoperit că urmele de sânge erau ale fiicei sale.

Incidentul vine după un val de proteste violente, declanșate de uciderea a trei fetițe la un club de dans din Southport, în data de 29 iulie anul curent. Protestele au devenit tot mai violente după ce s-a aflat că autorul crimelor este Axel Rudakubana, fiul de 17 ani al unor imigranți din Rwanda.

Subiecte în articol: Londra atac atacator copil înjunghiat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile