Antena 3 CNN Externe Atac cu cuțitul în centrul Londrei: o fetiță de 11 ani și o femeie au fost înjunghiate. Poliția a arestat un suspect

Atac cu cuțitul în centrul Londrei: o fetiță de 11 ani și o femeie au fost înjunghiate. Poliția a arestat un suspect

injunghieri in Londra in Leicester Square
Cordon al poliției la locul înjunghierilor din Leicester Square, Londra, 12 august 2024. Sursă foto: Profimedia Images
de A.I.    |    12 Aug 2024   •   16:24

O fetiță de 11 ani și o femeie de 34 de ani au fost înjunghiate în piața Leicester din Londra, relatează presa din Marea Britanie.

Cele două victime au primit îngrijiri la locul atacului, după care au fost transportate la centrul de traume majore al unui spital.

Potrivit poliției, fetița necesită spitalizare, însă rănile nu îi pun viața în pericol. Femeia ar fi suferit răni minore.

Un suspect a fost reținut, potrivit jurnaliștilor britanici.

Piața și zona înconjurătoare atacului sunt destinații populare printre turiști, fiind  vizitate de aproximativ 2,5 milioane de persoane în fiecare săptămână.

Aici se află magazine, teatre, cinematografe și restaurante.

Un cordon de poliție a fost instituit în zona magazinului TWG Tea, care se află lângă magazinul LEGO și în fața magazinului M&Ms, notează Sky News.

Cel puțin șase ofițeri de poliție rămân la fața locului, adaugă sursa citată.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanță din Londra a declarat că salvatorii au fost chemați la ora locală 11.36 (13:36 în România), în urma înjunghierilor din Leicester Square.

"Am tratat un copil și un adult la fața locului și i-am dus la un centru de traume majore", a precizat purtătorul de cuvânt.

Incidentul vine după un val de proteste violente, declanșate de uciderea a trei fetițe la un club de dans din Southport, în data de 29 iulie anul curent.

Protestele au crescut în violență și intensitate după ce s-a aflat că autorul crimelor este Axel Rudakubana, fiul de 17 ani al unor imigranți din Rwanda.

Un paznic din zonă susține că l-a dezarmat pe suspect

Un agent de pază din zona atacului a declarat că a auzit un țipăt, apoi a sărit pe bărbatul care o atacase pe fetiță.

El spune că l-a țintuit la pământ pe agresor și l-a deposedat de cuțit.

"Apoi s-au alăturat și alte persoane. Noi l-am ținut până a venit poliția. A durat (...) trei-patru minute până a sosit poliția și apoi l-au luat în custodie", a relatat acest agent de pază, în vârstă de 29 de ani, pe nume Abdullah.

El a adăugat că el și colegii săi i-au acordat fetiței înjunghiate primul ajutor. 

"Am văzut o fetiță înjunghiată și am încercat să salvez. Era de datoria mea să încerc să o salvez", a afirmat el, citat de Sky News.

Poliția Metropolitană a confirmat că un bărbat a fost arestat în legătură cu atacul din piața Leicester din Londra și se află în detenție.

"Nu credem că există (alți) suspecți neidentificați", a menționat instituția, într-o pe rețeaua X.

Sky News mai remarcă faptul că pete de sânge puteau fi văzute pe trotuar, la locul atacului de luni, alături de alte obiecte, între care o șapcă de baseball.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close