Antena 3 CNN Politică Avem cartea „În slujba țării”: Cu cine a vorbit Nicolae Ciucă despre „Ultima noapte de dragoste” înainte de războiul din Ucraina

Avem cartea „În slujba țării”: Cu cine a vorbit Nicolae Ciucă despre „Ultima noapte de dragoste” înainte de războiul din Ucraina

de Mia Lungu    |   

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a scris în autobiografia sa, „În slujba țării”, cum a trăit începutul războiului din Ucraina. Antena 3 CNN a prezentat, sâmbătă seara, conținutul cărții care se lansează oficial duminică.

„Îmi amintesc că în 23 februarie organizasem o cină în onoarea lui Kyriakos Mitzotakis, premierul Greciei, aflat într-o vizită în România. Se adunaseră deja nori tulburi spre răsăritul Europei. I-am vorbit premierului elen despre titlul romanului lui Camil Petrescu, „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, sperând ca prieteniile de până atunci să nu fie confruntate, de a doua zi, cu războiul.

Din păcate, a doua zi trupele rusești au pătruns în Ucraina, declanșând un război căruia nici până azi nu i se întrevede deznodământul. Consecințele pentru România au fost imediate și grave. Climatul de securitate națională a intrat într-o altă logică, siguranța energetică amenințată, piețele, în primul cea agricolă, dezechilibrate. Despre acest război s-a scris atât de mult încât, dacă aș insista pe aceste aspecte, n-aș face decât să repet ceea ce s-a spus deja.

Aș vrea să rămân, totuși, la aspectele de natură umanitară, legate de refugiați, căci ele s-au manifestat cu amploare mai ales în timpul mandatului meu. Imaginați-vă un flux permanent de persoane, al căror număr total s-a ridicat la 8 milioane, cam cât populația Bulgariei, trecând prin teritoriul țării noastre, având nevoie de hrană, de adăpost, de asistență medicală.

Pot să afirm că a existat la nivelul Guvernului o bună coordonare, dar ea nu ar fi avut șanse de reușită fără empatie la nivelul societății românești.”, a scris Nicolae Ciucă în cartea sa.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile