Antena 3 CNN Actualitate Atacatorul de la Parlament a fost reținut și riscă șapte ani de închisoare. Explicația halucinantă a bărbatului pentru gestul său

Atacatorul de la Parlament a fost reținut și riscă șapte ani de închisoare. Explicația halucinantă a bărbatului pentru gestul său

de Georgiana Marina    |   

Autorul atacului de la Palatul Parlamentului a fost reţinut pentru 24 de ore după ce a fost prins noaptea trecută de poliţişti. Mai bine de 10 ore l-au căutat polițiștii, atât în Capitală cât şi în alte patru judeţe, dupa ce acesta a incendiat un magazin de suveniruri de la intrarea în instituţie. În faţa camerelor, bărbatul a declarat că gestul său reprezintă un semn de protest faţă de clasa politică. Acum, el riscă să îşi petreacă următorii şapte ani după gratii.

Bărbatul intrase în Palatul Parlamentului în calitate de vizitator. Avea la el un rucsac, în care ţinea substanţa inflamabilă într-o cutie de lapte.

Momentul în care a pornit incendiul într-un magazin de suveniruri a fost surprins de camerele de supraveghere. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi. Au ars elemente textile şi de birotică.

Bărbatul se întorsese recent în ţară, după ce a petrecut trei luni în străinătate.

Toader Ochiană, tatăl lui Nicușor Ochiana a declarat că a vorbit cu el acum o lună: "Era normal, judeca normal. Anul trecut a venit acasă, era liniștit. Are doi copii, și-a lăsat nevasta, a plecat în Italia și s-a recăsătorit".

Reporter: Îl credeați în stare de așa ceva? 

Bărbat: Nu.

Reporter: Face parte dintr-un partid politic? 

Bărbat: Nu, sub nicio formă. E un om simplu si bun. Nu a făcut scandal nici în sat, sub nicio formă nu aș crede că e el, cred că e o confuzie. Dar nici nu poți să știi ce e în capul omului. De trei luni de când a fost în sat s-a întâlnit cu nevasta cu care a trăit, cu care are doi copii și după, a plecat în Italia.

Angajata magazinului a scăpat fără arsuri, dar a ajuns la spital după ce a suferit un atac de panică. Imediat ce s-a declanşat alarma, oamenii care se aflau în zona intrării respective au fost evacuaţi. Turiştilor li s-a spus că pot vizita alte părţi ale clădirii.

Una dintre persoanele care se aflau în hol în acel moment a reuşit să îi facă o poză atacatorului, în timp ce acesta fugea de la locul faptei. Şi un deputat se afla în zonă în momentul incidentului.

Filip Hăvăreanu, deputat USR. "Am văzut că iese fum... ne-am dat seama că fumul iese pe partea cealaltă, am văzut-o pe doamna, era stopită cu benzină şi se prăbuşise pe jos."

În urma atacului, accesul vizitatorilor în clădire a fost suspendat cel puţin până la finalul acestei săptămâni. De asemenea, autorităţile iau în considerare sporirea măsurilor de securitate.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile