Antena 3 CNN Actualitate Atacatorul de la Parlament a dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar aflat la subsolul clădirii, apoi în magazinul de suveniruri

Atacatorul de la Parlament a dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar aflat la subsolul clădirii, apoi în magazinul de suveniruri

de Andreea Ştefan    |   

Procurorii susţin că bărbatul care a incendiat, marţi, un magazin de suveniruri din clădirea Parlamentului a dat foc mai întâi la tejgheaua unui bar aflat în apropiere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunţat miercuri că s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul O.N., în vârsta de 56 de ani, fără antecedente penale, pentru comiterea infracţiunii de distrugere.

„În data de 17.09.2024, în jurul orei 13:34, în timp ce se afla în incinta Palatului Parlamentului, a stropit cu un lichid inflamabil ce se afla într-o sticlă pe care o avea asupra sa tejgheaua barului din sala Constantin Brâncuşi aflată la nivelul subsol 2 al clădirii şi, cu ajutorul unei brichete, a aprins soluţia.

Apoi, inculpatul s-a deplasat la magazinul de suveniruri aflat în imediata proximitate unde, cu aceeaşi substanţă, a stropit mai multe obiecte pe care de asemenea le-a aprins cu bricheta. Au fost produse exclusiv pagube materiale, însă a existat riscul ca focul să se propage şi să distrugă şi alte bunuri din clădire. Pentru lichidarea incendiului a fost nevoie de intervenţia pompierilor”, spun procurorii.

Marţi după-amiază, în zona unui magazin de suveniruri din Palatul Parlamentului, aflat în proximitatea Sălii de expoziţii „Constantin Brâncuşi”, un bărbat a dat foc unor bunuri pe care le avea în posesie, după care a plecat de la faţa locului.

Bărbatul a reuşit să iasă din clădirea Parlamentului, fiind reţinut abia după 10 ore, într-un hotel din Capitală unde se cazase, el având domiciliul în judeţul Vaslui.

Subiecte în articol: atacator parlament incendiu parlament
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile