Antena 3 CNN Externe Armata turcă îi atacă pe kurzi în Siria și Irak pentru a cincea zi consecutiv

Armata turcă îi atacă pe kurzi în Siria și Irak pentru a cincea zi consecutiv

de Adrian Dumitru    |   

Armata turcă a continuat atacarea pozițiilor kurzilor din Siria și Irak, luni, pentru a cincea zi consecutiv, după atacurile de la Ankara, ale militanților kurzi, în urma cărora au murit cinci oameni și au fost răniți 22.

Într-o postare pe Twitter, ministerul turc al apărării a informat că atacurile au vizat poziţii ale PKK în nordul Irakului şi ale miliţiei kurde YPG, considerată de Turcia aliată a PKK, în nordul Siriei.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) şi activişti kurzi au confirmat atacurile în nordul Siriei, precizând că ele au vizat infrastructură din jurul Al-Hasakah, fiind distruse silozuri de grâu, o lăptărie şi o fabrică de brânzeturi. Potrivit surselor, a mai fost atacată infrastructură de apă, gaz şi electricitate.

Potrivit ministerului turc al apărării, 23 de terorişti au fost eliminaţi în Irak şi 14 în Siria. În schimb, OSDO a raportat că cel puţin 17 civili au fost ucişi începând de miercuri. În acea zi, cinci persoane au fost ucise în atacul de la Ankara, revendicat de PKK. Cei doi atacatori au murit şi ei.

PKK, scoasă în afara legii ca organizaţie teroristă în Turcia, Uniunea Europeană şi SUA, luptă împotriva statului turc începând din anii 1980. Cartierul său general se află în Munţii Qandil din nordul Irakului. Turcia ocupă regiunile de frontieră în nordul Siriei, în cooperare cu grupări rebele.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile