Antena 3 CNN Externe Armata israeliană anunță că a ucis 19 teroriști în atacul asupra școlii din Gaza și publică numele și fotografiile lor

Armata israeliană anunță că a ucis 19 teroriști în atacul asupra școlii din Gaza și publică numele și fotografiile lor

de Georgiana Marina    |   

Armata israeliană a anunţat că a eliminat "cel puţin 19 terorişti ai grupărilor Hamas şi Jihadul Islamic" în raidul din noaptea de vineri spre sâmbătă asupra unei şcoli din Gaza și a publicat numele şi fotografiile acestora, scrie duminică The Times of Israel. În acel atac, Apărarea Civilă din enclava palestiniană a anunțat că au murit 93 de palestinieni, cifră contrazisă de IDF. Atacul a provocat valuri de critici la adresa Israelului în plan internațional.

"În urma unei anchete a serviciilor de informaţii, se poate confirma că cel puţin 19 terorişti ai Hamas şi ai Jihadului Islamic au fost eliminaţi", a anunţat armata într-un comunicat în care a publicat numele şi fotografiile pe care le prezintă ca fiind cele ale luptătorilor ucişi.

"Teroriştii operau cu scopul de a comite atacuri împotriva soldaţilor israelieni (...) din incinta şcolii", a adăugat sursa citată, scrie Agerpres.

Armata a subliniat că raidul a fost efectuat "folosind trei muniţii precise' şi a dat asigurări că "incinta în care se aflau teroriştii nu a suferit pagube semnificative".

Ashraf Judah, unul dintre liderii Jihadului Islamic, ar fi fost ucis

Potrivit unui alt comunicat difuzat sâmbătă seara, armata israeliană a indicat că există "o probabilitate mare" ca Ashraf Judah să fi fost prezent în "postul militar" instalat în şcoala Al Tabain vizată de raid.

Ashraf Judah este un membru important al Jihadului Islamic, a precizat armata, subliniind totodată că nu este sigur dacă acesta se află printre victime.

Apărarea civilă din Gaza a anunţat sâmbătă moartea a 93 de palestinieni, între care copii, în această lovitură asupra unei şcoli unde se aflau persoane strămutate, conform surselor medicale şi de securitate din enclava palestiniană.

Atacul a stârnit proteste la nivel internaţional după zece luni de război devastator pe teritoriul palestinian.

Conflictul militar actual dintre Israel şi mişcarea Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat în 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.198 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili.

Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza, dintre care 111 încă se află acolo, iar 39 sunt decedate, potrivit armatei israeliene.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră complexă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene s-au soldat, până sâmbătă la prânz, cu 39.790 de morţi şi 92.002 de răniţi în rândul palestinienilor.

Subiecte în articol: Israel Gaza Hamas razboi gaza scoala gaza
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile