Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidențiale SUA: Kamala Harris și-a ales vicepreședintele. Cine este Tim Walz

Alegeri prezidențiale SUA: Kamala Harris și-a ales vicepreședintele. Cine este Tim Walz

de Bianca Chirilă    |   

Kamala Harris l-a ales pe guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, drept partener de candidatură la alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit CNN.

Guvernatorul democrat al statului Minnesota, Tim Walz, ales marţi de Kamala Harris drept candidat la funcţia de vicepreşedinte în alegerile americane din noiembrie, a declarat că este „onoarea vieții lui”.

„Este onoarea vieții mele să mă alătur Kamalei Harris în campania ei. Voi da totul”, a scris el pe reţeaua X. El a adăugat că asta îi aduce aminte „puţin de prima zi de şcoală”.

Kamala Harris s-a declarat „mândră” să anunţe marţi că l-a ales pe Tim Walz drept candidat pentru vicepreşedinţia SUA.

„În calitate de guvernator, antrenor, profesor şi veteran, el a apărat interesele familiilor de muncitori ca pe a sa”, a postat candidata democrată pe X despre cel care îi va deveni vicepreşedinte dacă va câştiga alegerile din noiembrie.

Kamala Harris a luat o „decizie excelentă” alegându-l pe guvernatorul Tim Walz drept partener de candidatură, a estimat marţi Joe Biden, care s-a retras la jumătatea lui iulie din cursa pentru Casa Albă pentru a-i permite actualei vicepreşedinte a SUA să-şi asume candidatura.

Acest duo „va fi o voce puternică pentru muncitori şi clasa de mijloc americană”, a postat liderul de la Casa Albă pe X.

„Vor fi cei mai entuziaşti apărători ai libertăţilor noastre individuale şi ai democraţiei noastre”, a adăugat Biden.

Fost educator, Walz se află în prezent la al doilea mandat ca guvernator al statului Minnesota și prezidează Asociația Guvernatorilor Democrați.

A fost membru al Congresului timp de 12 ani, reprezentând un district rural cu înclinații conservatoare care, atât înainte, cât și după mandatul său, a fost dominat în mare parte de republicani. 

Guvernatorul din Minnesota a devenit un favorit al progresiștilor și al grupurilor de tineri care apreciază atacurile sale la adresa lui Trump.

În cursul săptămânii trecute, Walz a lansat o serie de atacuri la adresa republicanilor.

Walz i-a criticat pe republicani

Walz s-a referit la Donald Trump şi JD Vance ca la niște „tipi ciudați”. Expresia a rămas în mintea alegătorilor, devenind un mesaj central în noua versiune a campaniei, o evoluție care îi mulțumește pe democrați și care, pe de altă parte, îi frustrează pe conservatori.

Tim Walz va participa alături de Harris în turneul său în statele unde lupta electorală este strânsă: Philadelphia, Pennsylvania; Eau Claire, Wisconsin; Detroit, Michigan; Durham, Carolina de Nord; Savannah, Georgia; Phoenix, Arizona; şi Las Vegas, Nevada, a declarat un oficial al campaniei sale.

Walz are 60 de ani şi este cu doar un an mai în vârstă decât Harris, dar criticii spun că arată mult mai bătrân, ceea ce ar putea fi un dezavantaj pentru campanie.

El a răspuns la aceste critici, explicând că arată așa pentru că a fost profesor de liceu.

„Nu părăsești acel loc de muncă cu mult păr în cap. Credeți-mă”, a mai spus Walz.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile