Antena 3 CNN Life Lumea animalelor „Adio, Moo Deng! Bine ai venit, Lololi!”. Internetul s-a îndrăgostit de un alt pui de hipopotam pigmeu venit pe lume în Australia

„Adio, Moo Deng! Bine ai venit, Lololi!”. Internetul s-a îndrăgostit de un alt pui de hipopotam pigmeu venit pe lume în Australia

de Daniela Chihaia    |   

În urmă cu o lună, un pui de hipopotam foarte drăguț din Thailanda a devenit celebru în toată lumea, după ce imaginile cu el s-au viralizat pe rețelele sociale. Dar faima lui Moo Deng riscă să se stingă, pentru că, mai nou, un alt hipopotam pigmeu, de data aceasta din Australia, face senzație.

[GAL layout="5"]

Lololi avea doar 3,9 kilograme la naștere, ea venind pe lume în Taronga Zoo din Sydney. A devenit în scurt timp o vedetă pe rețelele sociale online, după ce angajații au postat câteva fotografii cu puiul.

Între timp, Lololi a împlinit 9 luni și deja a ajuns la 65 de kilograme. Pe rețelele sociale circulă nenumărate imagini și filmări cu puiul jucăuș care a cucerit inimile australienilor. Într-un videoclip care s-a viralizat, Lololi a fost surprinsă încercând să mănânce picăturile de ploaie dintr-un mod adorabil.

Lololi este singurul pui de hipopotam pigmeu din Australia. Mama ei - Kambiri - are 13 ani. Taronga - grădina zoologică în care trăiesc cele două - este non-profit, iar banii proveniți din vânzarea biletelor sunt destinați protejării faunei sălbatice.

Hipopotamii pigmei, cunoscuți și sub numele de hipopotami pitici, sunt originari din Africa de Vest și sunt clasificați drept specie „pe cale de dispariție” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN). Experții cred că au rămas mai puțin de 3.000 de exemplare în sălbăticie.

Subiecte în articol: Australia hipopotami gradina zoologica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile