Antena 3 CNN Life Lumea animalelor Frenezie generală în Thailanda după ce s-a născut Moo Deng, un pui de hipopotam pigmeu. Însă celebritatea vine cu un preț

Frenezie generală în Thailanda după ce s-a născut Moo Deng, un pui de hipopotam pigmeu. Însă celebritatea vine cu un preț

pui de hipopotam
Moo Deng, un pui de hipopotam pitic, a devenit vedeta incontestabilă a unei grădini zoologice din Thailanda FOTO: X/ Khao Kheow Open Zoo
de D.C.    |    13 Sep 2024   •   11:46

Un pui de hipopotam a provocat o frenezie nemaivăzută în Thailanda. Moo Deng, în traducere aproximativă „porc săltăreț”, este o femelă de hipopotam pigmeu în vârstă de două luni, care a devenit virală online și atrage valuri de vizitatori la o grădină zoologică din apropierea orașului Pattaya.

Numărul de vizitatori s-a dublat după nașterea ei, în iulie, potrivit Khao Kheow Open Zoo citată de BBC. Dar directorul grădinii zoologice a început să fie îngrijorat și a lansat un apel către oameni spunându-le cum să se comporte atunci când vin să vadă puiul, după ce în mediul online au apărut videoclipuri în care vizitatorii pur și simplu maltratează animalul.

„Aceste comportamente sunt crude și periculoase. Trebuie să protejăm aceste animale și să ne asigurăm că au un mediu sigur și confortabil”, a spus Narongwit Chodchoi într-un comunicat postat online.

Videoclipurile de pe rețelele sociale îi arată pe vizitatori aruncând cu crustacee în pui și chiar stropindu-l cu apă pentru a-l trezi din somn.

Narongwit a spus că grădina zoologică a instalat camere de supraveghere în jurul spațiilor în care are acces Moo Deng și a amenințat cu acțiuni legale împotriva celor care chinuie puiul de hipopotam.

El a mai spus că cel mai bun moment pentru a o vizita pe Moo Deng este atunci când ea este trează.

Hipopotamii pigmei, cunoscuți și sub numele de hipopotami pitici, sunt originari din Africa de Vest și sunt clasificați drept specie „pe cale de dispariție” de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN). Experții cred că au rămas mai puțin de 3.000 de exemplare în sălbăticie.

Moo Deng, care este un pui extrem de simpatic, a provocat o frenezie nemaivăzută în Thailanda, inclusiv în mediul online, unde mesajele de admirație curg încontinuu.

Grădina Zoologică Khao Kheow, care este situată la aproximativ 100 km sud-est de Bangkok, a valorificat acest hype care s-a creeat în jurul puiului. De când s-a născut, 128 dintre cele 150 de postări de pe rețelele sociale ale parcului au fost despre Moo Deng.

De asemenea, au fost lansate diverse game de produse, inclusiv îmbrăcăminte, cu imaginea puiului, care pot fi cumpărate de la zoo sau online. 

Și alte mărci au încercat să profite de celebritatea lui Moo Deng. Spre exemplu, Sephora a lansat o linie de produse pentru machiaj inspirată de Moo Deng.

Moo Deng face furori și în presă și chiar a devenit vedetă internațională. Săptămâna aceasta și-a făcut debutul la o televiziune japoneză, după ce o echipă a venit special pentru a realiza un reportaj despre puiul de hipopotam.

 

×
Subiecte în articol: hipopotam Thailanda gradina zoologica
Citește mai multe din Lumea animalelor
» Vezi toate știrile din Lumea animalelor
Cele mai noi știri
Parteneri
x close