Antena 3 CNN Actualitate Profesor ATI din Franţa, despre cazurile de la Spitalul Pantelimon: Mai aveau acei pacienţi şansă la viaţă sau nu

Profesor ATI din Franţa, despre cazurile de la Spitalul Pantelimon: Mai aveau acei pacienţi şansă la viaţă sau nu

spital ati Getty Images
Decizia pentru un pacient din ATI se ia cu toţi colegii, spune medicul din Franţa. Sursa foto: Getty Images
de M.N.    |    12 Aug 2024   •   08:42

Cazul celor două doctoriţe din Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti arestate preventiv a atras şi atenţia medicilor de peste graniţă. 

În astfel de cazuri, decizia pentru un pacient din ATI se ia cu toţi colegii, a spus un profesor din Franţa, membru al Comitetului Ştiinţific al Societăţii ATI, în exclusivitate, duminică, la emisiunea Descoperiţi, de la Antena 3 CNN.

„Acest pacient sub dozele de noradrenalină care erau foarte foarte mari nu avea o presiune arterială compatibilă cu viaţa.

Nici creierul nu mai este irigat, nici inima nu mai este irigată, nici celelalte organe, rinichiul, ficatul.

Aşa că în şocul refractar orice aţi face, creşteţi noradrenalina, o păstraţi, o diminuaţi, intrăm într-o zonă din care nu se mai iese, din nefericire. 

E foarte greu de discutat despre intenţionalitate, nu pot să mă pronunţ.

Faceţi o specialitate ca anestezia şi terapia intensivă care necesită o pregătire prelungită şi sacrificii personale, pentru că faceţi gărzi în weekend nu ca să omorâţi pacienţi, faceţi asta ca să încercaţi să salvaţi pacienţi”, a spus Dan Longrois, profesor de ATI în Franţa, în exclusivitate, la emisiunea Descoperiţi, de la Antena 3 CNN.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close