Antena 3 CNN Actualitate Prefectul de Constanța, după ce primarul din Agigea i-a cerut demisia pentru dezastrul cauzat de furtună: "Mi-aș dori mai mult respect"

Prefectul de Constanța, după ce primarul din Agigea i-a cerut demisia pentru dezastrul cauzat de furtună: "Mi-aș dori mai mult respect"

silviu cosa prefect constanta
Primarul localității Agigea a cerut demisia prefectului de Constanța, Silviu Coșa (imagine) pentru că nu a gestionat corespunzător situația din județul devastat de furtună. FOTO: Facebook Silviu Coșa
de Georgiana Marina    |    31 Aug 2024   •   13:48

Primarul localității Agigea a cerut demisia prefectului de Constanța pentru că nu a gestionat corespunzător situația din județul devastat de furtună. În replică, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, prefectul Silviu Coșa a acuzat că edilul nu i-a răspuns la telefon și că angajații ISU "cu greu au dat" de el. "Mi-aș dori puțin mai mult respect", a spus el.

Cristian Cârjaliu, primarul localității Agigea, a cerut demisia prefectului Silviu Coșa pentru proasta gestionare a situației din județ.

Întrebat la Antena 3 CNN despre această solicitare a edilului, Coșa a răspuns: "Aș fi vrut să-mi răspundă azi-noapte la patru, când l-am sunat, așa cum am discutat de altfel cu toți primarii din zonele afectate. Cum am discutat încă de ieri, de la prânz, de când codul a fost anunțat, cu greu au reușit colegii de la ISU să dea de domnia sa. Mi-aș dori puțin mai mult respect, dar ne-am obișnuit cu această situație."

Întrebat despre situația din județ, Silviu Coșa a declarat că cele mai mari probleme sunt în zona de sud a litoralului, pentru că în zona Mangalia și stațiunile aferente precipitațiile au atins cote record de 225 litri pe metrul pătrat. El a spus că au fost rezolvate problemele cu alimentarea cu energie electrică.

"Noi încă de ieri am convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am emis atenționări cuprinzând inclusiv măsurile pe care autoritățile locale trebuiau să le îndeplinească. E vorba în primul rând de avertizare a populației și de asigurarea mijloacelor și forțelor de intervenție și bineînțeles, de asigurare a funcționalității rețelelor de utilități.  

Cum am spus, zona Mangalia este cea mai afectată, cu stațiunile aferente. Probleme au fost și în zona Amzacea, unde chiar a fost nevoie de intervenția unei bărci gonflabile pentru a extrage din clasă o persoană aflată în pericol. Din fericire, nu au fost victime. Din fericire, nu a fost nevoie de evacuări masive, ele au fost doar punctuale și tot un lucru bun este că acel cod roșu hidrologic a anunțat încă de ieri pentru râurile din județul Constanța, Casimcea și Urluia nu s-a materializat. Au fost, în schimb, aceste precipitații foarte abundente. Ele vor continua, nu în acesta ritm, însă se menține un cod portocaliu până mâine dimineață la nivelul județului Constanța, în special pe fâșia litoral", a mai spus prefectul.

 

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close