Antena 3 CNN Actualitate Polițiștii și asistenții sociali i-au vizitat pe copiii lui Marțian cu 3 zile înainte de dispariție și au aflat unde stătea milionarul

Polițiștii și asistenții sociali i-au vizitat pe copiii lui Marțian cu 3 zile înainte de dispariție și au aflat unde stătea milionarul

adrian martian
Polițiștii și asistenții sociali i-au vizitat pe copiii lui Marțian cu 3 zile înainte de dispariție. FOTO: captură Antena 3 CNN
de G.M.    |    16 Oct 2024   •   13:11

Polițiști și asistenți sociali de la DGASPC Hunedoara i-au vizitat pe cei trei copii al lui Adrian Marțian cu trei zile înainte de dispariție și au constatat că tatăl, împotrva căruia fusese stabilit ordin de protecție, locuia, de fapt, lângă locuință, într-o rulotă auto.

Cei trei minori, o fată și doi băieți, de 11, 9 și, respectiv 8 ani, sunt în continuare dați în urmărire națională de Poliție.

Cu trei zile înainte de dispariția copiilor, doi agenți de la Poliția Simeria însoțiți de reprezentanți ai DGASPC Hunedoara i-au vizitat pe minori la locuința în care aceștia erau găzduiți provizoriu. Vizita a fost neanunțată și a avut loc în contextul în care, în august, Tribunalul Hunedoara a hotărât plasarea copiilor la Centrul de Primiri în Regim de Urgență Deva, dar ei au refuzat să meargă acolo.

"Din precizările reprezentanților DGASPC Hunedoara, care au monitorizat situația copiilor, reiese că s-a ajuns la această măsură după ce, tot în luna august, ei fuseseră încredințați mamei prin sentință a tribunalului, împotriva tatălui fiind stabilit ordin de protecție. Tatăl este obligat să păstreze o distanță de 100 de metri față de copii și de mama lor, nu are voie să ia legătura cu ei nici măcar telefonic și trebuie să se prezinte periodic la secția de poliție. Cu toate acestea, în cursul vizitelor de monitorizare, DGASPC Hunedoara a constatat că tatăl copiilor locuia, de fapt, în proximitatea locuinței lor, într-o rulotă auto", se arată într-un comunicat al DGASPC Hunedoara.

Istoricul conflictului dintre părinți este unul vechi, existând nenumărate neînțelegeri privind modul de exercitare a drepturilor și obligațiilor părintești, fiecare având deschise pe rolul instanțelor, în ultimii doi ani, mai multe procese prin care solicită stabilirea domiciliului copiilor la locuința proprie.

Timp de 10 ani, părinții au locuit împreună cu copiii în Cluj Napoca, iar între 2021 și 2022, în Spania, la Barcelona. În iunie 2022, tatăl a revenit în România, împreună cu copiii.

După aceea între părinți s-au derulat mai multe procese civile și penale, atât în România, cât și în Spania.

"Încă de la momentul notificării cazului și luării în evidență, DGASPC Hunedoara a dispus toate măsurile necesare asigurării protecției adecvate a copiilor, situația acestora fiind atent monitorizată de specialiștii Direcției. În momentul localizării celor trei copii, aceștia vor fi preluați de DGASPC Hunedoara pentru a li se asigura protecția necesară, precum și pentru a li se acorda toate serviciile de suport și consiliere în vederea depășirii momentului traumatic pe care l-au traversat", potrivit sursei citate.

×
Parteneri
x close