Antena 3 CNN Actualitate Locale Camerele au surprins ultimele momente cu cei doi frați, în parcarea din Pantelimon, înainte de accidentul fatal pentru copilul de 9 ani

Camerele au surprins ultimele momente cu cei doi frați, în parcarea din Pantelimon, înainte de accidentul fatal pentru copilul de 9 ani

copii accident parcare pantelimon camere supraveghere
Copiii în parcarea din Pantelimon, înainte de accident. Sursa foto: captură Observator
de Mia Lungu    |    31 Iul 2024   •   08:39

Avem noi imagini de la accidentul care a luat viaţa unui copil şi a lăsat un altul fără un picior. Camerele de supraveghere din zonă au surprins ultimele secunde cu cei doi fraţi înainte de tragedie. Copiii se plimbă pe trotinete, în parcarea exterioară a parcului Pantelimon, cu doar câteva secunde înainte ca maşina să-i loveasca în plin. 

Din alte imagini se observă că şoferul, care a si fost arestat preventiv, are viteză. Câteva secunde mai tarziu mama copiiilor alearga disperată spre locul accidentului. Băiețelul, care avea doar 9 ani, a murit din cauza rănilor foarte grave. Sora lui a fost transportată de urgență la spital, cu un picior zdrobit.

Alte imagini l-au surprins la volanul maşinii pe tânărul de 19 ani. Surse din anchetă susţin, însă, că după acest moment, minorul în vârstă de 17 ani i-ar fi cerut prietenului său să îl lase să conducă maşina. S-ar fi urcat la volan, ar fi condus pe pe o distanţă de aproximativ 500 de metri şi i-a lovit pe cei doi copii.

Între timp au apărut noi controverse. Rudele copiilor susţin că la volanul maşinii se afla, totuși, băiatul de 19 ani. În plus, tatăl copiilor loviţi a depus la poliţie o înregistrare.

„Băiatul îi are pe filmare când cel cu tricou alb, cel de 19 ani, era la volan. A dat la poliţia rutieră, am fost ieri, şi a dat şi la poliţia rutieră filmarea. Acela era la volan, băiatul de 19 ani.”, spune bunicul copiilor.

Ce se știe sigur e că imediat după accident cei doi au fugit de la locul tragediei prin parc, făcând slalom printre oameni. Imaginile cumplite surprinse de camerele de supraveghere din zonă, îi arată pe cei doi cum se fac nevăzuţi imediat după impact.

„Mergea totul în familia noastră perfect, copiii erau superbi, erau doi boboci de copii, 7 ani jumate şi 9 ani jumate, făceau carte, făceau sport, erau copii educaţi, copii cuminţi şi odată s-a năruit cerul deasupra noastră”, a mai spus bunicul celor doi frățiori, la Antena 3 CNN.

Fetiţa este în continuare la Secţia ATI,  iar medicii au anunțat, miercuri dimineață, că aceasta fost detubată și este conștientă, stabilă.

Trupul fratelui său a fost ridicat de la INML şi depus la capelă. Acesta urmează să fie înmormântat zilele următoare.

Precizările Poliției:

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, privind accidentul produs în seara de 28 iulie, în București, din care rezultă că „la volanul mașinii s-ar fi aflat tânărul de 19 ani, cel care deține permis de conducere și nu minorul”, Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Brigada Rutieră a comunicat transparent toate informațiile de interes public cu privire la acest caz, încă din seara producerii tragicului eveniment.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au dispus reținerea conducătorului auto, de 17 ani, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, a fost identificat pasagerul aflat în autovehiculul implicat în accidentul rutier, un tânăr, în vârstă de 19 ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, pentru conducerea pe drumurile publice.

Ulterior, instanța de judecată a emis, pe numele tânărului de 17 ani, un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, iar, față de tânărul în vârstă de 19 ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, de către unitatea de parchet.

Astfel, toate măsurile procesuale au fost dispuse ca urmare a administrării probatoriului, sub supravegherea procurorului de caz, cu respectarea strictă a cadrului legal.

În final, vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale și vă asigurăm că vom comunica public toate datele privind evoluția cazului, în măsura în care acestea pot fi transmise fără afectarea anchetei.

×
Subiecte în articol: parcul Pantelimon accident în parcare
Citește mai multe din Locale
» Vezi toate știrile din Locale
Cele mai noi știri
Parteneri
x close