Antena 3 CNN Actualitate La un pas de tragedie. Cum au reușit o mamă și fiica ei să se salveze din mașina căzută în craterul din Sectorul 6: „Foarte curajoasă”

La un pas de tragedie. Cum au reușit o mamă și fiica ei să se salveze din mașina căzută în craterul din Sectorul 6: „Foarte curajoasă”

masina in crater
Mai multe maşini au căzut într-un crater uriaş care a apărut pe o stradă din Sectorul 6. FOTO: DGPMB
de B.C.    |    09 Oct 2024   •   14:54

A fost alertă în Sectorul 6 al Capitalei. O mamă şi fiica ei au fost la un pas de moarte după ce maşina în care se aflau s-a prăbuşit într-o groapă apărută chiar lângă o grădiniţă. Şoseaua s-a surpat în momentul în care o maşină de gunoi a intrat pe stradă pentru a strânge deşeurile.

 

Din primele verificări făcute reiese că surparea a avut loc din cauza unei infiltrări de apă. De altfel, reprezentanții companiei de apă au venit în zonă, au făcut verificări și au stabilit că nu există rețele de alimentare cu apă pe această proprietate, pentru că este vorba de o proprietate privată. În schimb, spun că totul s-ar fi întâmplat din cauza unui canal colector de canalizare, în condițiile în care pe acest teren a funcționat până în anii '90 o fabrică de țigarete.

Mai mult decât atât, s-ar fi constatat și o infiltrare de apă, dar nu se știe sursa. Acest lucru urmează să fie stabilit ulterior, iar în paralel cu verificările făcute de autorități, și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă. Femeia care deține autoturismul care a căzut în groapă și copilul acesteia, în vârstă de cinci ani, au suferit doar leziuni ușoare. Au primit îngrijiri medicale la fața locului și au refuzat să fie transportați la spital.

Viorel Bățică, director tehnic firmă de salubrizare: „Mașina care aparține firmei noastre de salubrizare a venit să ridice deșeurile de la aceste firme care sunt în această incintă. Din partea opusă a venit o doamnă să-și aducă copilul la grădiniță, iar în timpul ăsta s-a surpat strada. Șoferul era în cabină și doamna a ajuns în groapă. A fost foarte curajoasă, a ieșit pe portieră, s-a dus în spate, șoferul meu a ajutat-o, a scos întâi copilul și apoi pe ea.”

De asemenea, șoferul mașinii de gunoi, care a fost foarte aproape de a ajunge în aceeași groapă, este bine, în afara oricărui pericol. El a reușit să se autoevacueze.

Sunt, așadar, cercetări în acest caz pentru a se stabili cum s-a întâmplat acest incident cu exactitate, cu atât mai mult cu cât în această curte se află și o școală și o grădiniță, însă terenul unde a avut loc surparea aparține unei firme private, dar angajații din zonă spun că pe acolo se face accesul părinților și al elevilor, astfel că ar fi putut, evident, să fie puși în pericol.

×
Subiecte în articol: crater strada surpata femeie copil București
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close