Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru, la Parlament, unde Comisia Juridică a votat ridicarea imunității: Au fost cinci provocări, n-am atins niciun ban

Nelu Tătaru, la Parlament, unde Comisia Juridică a votat ridicarea imunității: Au fost cinci provocări, n-am atins niciun ban

nelu tataru
Nelu Tătaru a fost filmat cu o cameră ascunsă în timp ce un pacient îi lasa bani pe birou.
de G.M.    |    14 Oct 2024   •   08:14

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va lua în discuţie luni solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită.

UPDATE 13.00 Comisia Juridică a votat în unanimitate pentru încuviințarea percheziției domiciliare și informatice.

UPDATE 12.25. Nelu Tătaru a ajuns la Parlament și a susținut că este nevinovat.

"N-am primit niciun ban, nu am atins niciun ban, au fost provocări. Nu am primit niciodată sume de bani. Sper să aflu cine e în spatele acestor provocări. Ieri am văzut prima dată dosarul. O să cer să facem expertize.

Nu am avut nicio discuție cu nimic din conducerea PNL după aceste acuzații. Nu m-a sunat nimeni.

Recomand Parlamentului să înlăture orice obstacol care stă în calea aflării adevărului.

Știam că sunt urmărit de când se discuta despre dosarele în pandemie", a declarat Tătaru.

"I s-au făcut oferte, dar le-a refuzat", a declarat avocata lui, care îl însoțește la Parlament.

Știrea inițială

Deputaţii jurişti au termen până luni, la ora 13,00, să întocmească raportul în acest caz.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, vinerea trecută, cererea de ridicare a imunităţii parlamentare în sensul încuviinţării efectuării procedurilor privind percheziţia în cazul fostului ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.

Biroul permanent al Camerei a decis la sfârşitul săptămânii trecute, într-o şedinţă în format online, să trimită scrisoarea ministrului Justiţiei către Comisia juridică spre analiză. Aceasta are termen de depunere a raportului până luni, ora 13,00.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul deputatului PNL Nelu Tătaru.

"Vom vota pentru ridicarea imunităţii, nu a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, am înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale, are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă", a declarat Marcel Ciolacu.

Şi liberalii au reacţionat în cazul Tătaru. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al filialei PNL Vaslui şi de la conducerea Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

"Nelu Tătaru, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate", a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală, joia trecută, de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare. 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close