Antena 3 CNN Actualitate Filmul atacului de la Parlament. Cum a reușit bărbatul care a dat foc să iasă liniștit și să ajungă cu metroul până în Vitan

Filmul atacului de la Parlament. Cum a reușit bărbatul care a dat foc să iasă liniștit și să ajungă cu metroul până în Vitan

atacator parlament 2
Atacatorul de la Palatul Parlamentului. Foto: Antena 3 CNN
de Delia Bulgaru    |    18 Sep 2024   •   11:27

Autorul atacului de marți de la Parlament va ajunge la Parchet pentru noi audieri. Poliţiştii cred că unul dintre motivele pentru care bărbatul a provocat incendiul ar fi fost să atragă atenţia familiei, cu care s-ar afla în conflict. La audieri, el a declarat că a făcut asta pentru că e nemulțumit că politicienii nu fac nimic pentru cetățeni. Anchetatorii au refăcut filmul atacului și au stabilit cum a putut pleca liniștit și ajunge până în Vitan.

După incendiere, el a alergat până la ieșirea din clădire. Ulterior, când a ieșit în curtea Parlamentului, s-a amestecat într-un grup de oameni și a mers relaxat, acesta fiind motivul pentru care jandarmii nu lau sesizat la poartă, au declarat surse pentru Antena 3 CNN.

După atac, bărbatul a plecat cu metroul de la stația Izvor, cu direcția Grozăvești, a mers câteva stații, a coborât, a luat un alt mijloc de transport în comun spre Vitan și de acolo s-a dus la hotel, potrivit acelorași surse.

Înainte de incidentul de marți, a mai fost cazat la trei hoteluri din București.

Marți, recepționerul de la hotelul la care a fost prins a declarat că nu s-a uitat la televizor ca să vadă că bărbatul era căutat.

La audieri, el a zis că nu avea nicio problemă cu vânzătoarea de la magazinul de suveniruri unde s-a iscat focul, și că, de fapt, a vrut să atragă atenția și un semnal de alarmă cu privire la clasa politică de care e nemulțumit pentru că nu ar face nimic pentru cetățeni, potrivit surselor citate. De asemenea, el a spus că nu regretă fapta.

Anchetatorii nu au găsit probe că ar fi anunțat pe cineva despre ce urma să facă.

El a fost testat la alcool și s-a constatat că nu consumase. A fost testat și pentru consum de droguri și sunt așteptate rezultatele.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close