Antena 3 CNN Actualitate Cine e noul manager al Spitalului Sfântul Pantelimon. Mai mulţi doctori au refuzat funcţia

Cine e noul manager al Spitalului Sfântul Pantelimon. Mai mulţi doctori au refuzat funcţia

spitalul pantelimon din bucuresti inquam photos
Noul manager este medic de chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon. Sursa foto: Inquam Photos - George Călin
de Andreea Cigolea    |    12 Aug 2024   •   09:36

Medicul Răzvan Jitianu este noul manager interimar al Spitalului Sfântul Pantelimon și va prelua funcția de conducere astăzi. 

Jitianu este medic primar chirurgie generală, coordonator al Blocului Operator Central de la Spitalul Sfântul Pantelimon. 

Potrivit surselor, mai mulţi medici au refuzat funcţia de manager la acest spital.

Noul manager de la Spitalul Pantelimon, despre priorităţile mandatului său

Numărul internărilor la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală a scăzut cu 30%, după începerea anchetei care a scos la iveală faptul că două doctorițe ar fi omorât intenționat pacienții din Terapie Intensivă, prin scăderea dozei de medicament vital. 

„Din data de 09 august 2024, domnul doctor Jitianu Constantin Răzvan, medic primar chirurgie generală, a preluat, pe o perioadă de două luni, funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”.

Prioritățile acestui mandat interimar sunt restabilirea imediată a fluxului normal de lucru în cadrul spitalului și asigurarea comunității de continuitatea și calitatea actului medical. 

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” este un pilon important al rețelei sanitare de urgență a Capitalei, deservind o populație de aproape 4 milioane de locuitori din București și zonele limitrofe.

Pentru a clarifica situația actuală spitalul va rămâne partener de încredere pentru orice anchetă a procuraturii sau a corpurilor profesionale. Ne dorim soluționarea corectă și rapidă a acestei situații pentru a ne putea concentra pe oferirea de servicii medicale.

Echipa managerială își dorește o colaborare continuă cu presa, element esențial pentru a restabili încrederea populației în actul medical, personalul sanitar și serviciul public de sănătate. Această relație trebuie să se bazeze pe rațiune și dorința comună de a servi interesul public.

Echipa managerială va face toate eforturile posibile pentru ca, în ciuda contextului actual, Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” să continue îmbunătățirea calității actului medical și a celui didactic”, se arată în comunicatul Spitalui Pantelimon, după ce dr. Jitianu a preluat funcţia de manager.

Mărturia şocantă a femeii al cărei tată a murit la Spitalul Sf. Pantelimon

Apare o nouă mărturie şocantă a rudei unui pacient care a murit la Spitalul Pantelimon. Femeia acuză că după mai multe săptâmâni de spitalizare, tatăl ei a fost mutat în salonul unde, potrivit anchetatorilor, erau duşi pacienţii lăsaţi să moară. 

„Iniţial (tatăl femeii - n.r.) a fost în salonul 5, în ultimele 3-4 săptămâni, şi pe data de 16 mai l-am găsit în salonul 7.

Când am ajuns şi l-am văzut, am simţit că ceva nu mai este în regulă. 

Când l-au mutat în salonul 7, eu am simţit că din acel moment l-au tras cumva pe dreapta, adică îşi aştepta cumva sfârşitul, care a şi venit. 

A fost una dintre doctoriţele arestate preventiv. Era foarte blândă, foarte blajină, spunea doar atât, că starea tatălui meu este extrem de gravă. 

Problema principală a tatălui dumneavoastră este această comă, l-am tras pe dreapta şi aşteaptă să moară”, povesteşte femeia că i-ar fi spus doctoriţa.

„Nu i-au dat nicio şansă”, mai este de părere femeia care şi-a pierdut tatăl.

Aceasta este mărturia şocantă a rudei unui pacient care a murit la Spitalul Pantelimon. Femeia acuză că după mai multe săptămâni de spitalizare, bărbatul a fost mutat în salonul unde, potrivit anchetatorilor, erau duşi pacienţii lăsaţi să moară. 

Conform referatului procurorilor, doctorițele care sunt acuzate de omor nu reduceau numai dozele de noradrenalină, ci și oxigenul din ventilatoarele pacienților. 

În perioada următoare urmează să fie audiaţi şi alţi martori-cheie în dosarul care a zguduit ţara.

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close