Antena 3 CNN Actualitate Cât e cea mai mare pensie după recalculare. Ministrul Muncii: Are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari

Cât e cea mai mare pensie după recalculare. Ministrul Muncii: Are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari

portofel cu bani
Cea mai mare pensie în România e de 100.000 de lei lunar, a declarat Ministrul Muncii.Sursă foto: Getty Images
de G.M.    |    31 Aug 2024   •   13:09

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat sâmbătă că cea mai mare pensie în România e de 100.000 de lei lunar, aproximativ 20.000 de euro. Pensia este încasată de un fost angajat în sistemul bancar, care a contribuit la sistemul de pensii 18 ani. ”Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari”, a explicat ministrul Muncii.

”Cea mai mare pensie este din sistemul public, este pe contributivitate. Este o pensie a unui asigurat care a lucrat în domeniul financiar-bancar, care are un stagiu de cotizare de 18 ani, dar cu contribuţii foarte mari. Are cea mai mare pensie din România fiindcă contribuţiile au fost foarte mari.

În urma unei contribuţii substanţiale, are cea mai mare pensie din România, care e undeva în jurul a 100.000 RON, adică aproximativ 1 miliard de lei vechi”, a spus ministrul Muncii la Prima TV. 

Simona Bucura-Oprescu a fost întrebată dacă e vorba de guvernatorul BNR Mugur Isărescu. ”Nu. Vorbesc de domeniul financiar-bancar într-o instituţie privată. Este o instituţie bancară care nu a falimentat în anii 90, este o instituţie bancară cu reputaţie prestigioasă, cu o cotă mare de piaţă şi astăzi când vorbim”, a explicat ministrul Muncii. 

Întrebată ce părere are despre faptul că un profesor are 3.000 de lei pensie pe lună după 40 de ani de muncă, comparativ cu  un bancher care câștigă 20.000 de euro după 18 ani de muncă, Bucura-Oprescu a răspuns: „Consider că e corect faptul că profesorilor, datorită noii legi, le-au crescut veniturile din pensii. Cunosc un număr mare de profesori care mi-au mulţumit că au primit decizii de recalculare cu o pensie mult mai mare. Incorect a fost ca ani la rândul profesorii să primească salarii mici. Primind salarii mici, şi pensiile profesorilor au fost mici”.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close