Antena 3 CNN Actualitate Accidentul din Pantelimon: Șoferul e acuzat de omor. În momentul tragediei inhala gaz ilariant. Ce spun procurorii

Accidentul din Pantelimon: Șoferul e acuzat de omor. În momentul tragediei inhala gaz ilariant. Ce spun procurorii

accident pantelimon colaj
Imagini surprinse de la locul accidentului din Pantelimon | Sursă colaj foto: Captură video Antena 3 CNN
de Ioana Coman    |    30 Aug 2024   •   13:35

Tânărul de 16 ani care a ucis cu maşina un băieţel de 9 ani şi a rănit-o grav pe sora lui în vârstă de 7 ani, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, va fi cercetat pentru omor, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Inițial a fost acuzat de ucidere din culpă. Procurorii susțin că în momentul accidentului, băiatul avea o convorbire video pe telefon și inhala gaz ilariant dintr-un balon.

Procurorii au schimbat încadrarea juridică din ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în omor și tentativă de omor.

Potrivit anchetatorilor, minorul a condus autoturismul pe o distanță de cca. 145 de metri, fără a deține permis de conducere și fără a avea vreo abilitate de a manevra autoturismul în condiții de minimă siguranță, iar în timp ce era la volan discuta la telefon prin apel video cu o persoană și inhala protoxid de azot dintr-un balon pe care îl ținea în mână.

Procurorii susțin că tânărul de 16 ani „a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, acceptând survenirea decesului sau rănirii grave a uneia sau mai multor persoane”.

„Astfel, minorul nu deținea permis de conducere, nu avea abilități necesare pentru manevrarea unui autoturism în condiții de minimă siguranță pentru pietonii care circulau, în condițiile în care victimele minore se deplasau prin parcare pe partea stângă, în fața inculpatului care avea o bună vizibilitate a acestora, nu era atent la drum fiind implicat într-un apel telefonic video, avea o mână ocupată cu un balon din care inhala protoxid de azot (gaz ilariant) și se afla sub efectele acestuia – stare de euforie, amețeală și sedare ușoară”, se arată într-un comunciat de presă de vineri al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Astfel, deși nu a urmărit să omoare oameni, „inculpatul a acceptat aceste urmări, acționând cu intenție indirectă”, mai spun procurorii.

Adolescentul, care se află în arest preventiv, a cerut o măsură mai blândă pentru că, spune el, accidentul s-ar fi produs din cauza unei denivelări de pe şosea.

×
Subiecte în articol: accident Pantelimon şofer minor
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close