Antena 3 CNN Externe Gripa porcină provoacă panică: Noi decese în Italia, şcoli închise în Ucraina şi Bulgaria

Gripa porcină provoacă panică: Noi decese în Italia, şcoli închise în Ucraina şi Bulgaria

Gripa porcină provoacă panică: Noi decese în Italia, şcoli închise în Ucraina şi Bulgaria
Sursa foto: Gripa porcina
30 Oct 2009   •   17:57

Stare de urgenţă din cauza pandemiei de gripă A H1N1 în mai multe state europene. În Ucraina traficul feroviar a fost restricţionat şi şcolile au fost închise din cauza răspândirii alarmante a cazurilor de gripă nouă. Autorităţile poloneze vor să închidă graniţa cu această ţară. Probleme sunt şi în Bulgaria, unde autorităţile au închis toate instituţiile de învăţământ dintr-un oraş din nordul ţării şi au interzis organizarea de reuniuni publice.

Ucraina a decis vineri închiderea şcolilor, a interzis manifestările publice şi a impus măsuri de restricţionare a circulaţiei persoanelor între diferite regiuni, după confirmarea primului deces din cauza gripei porcine.

Află cum te poţi apăra de gripa porcină

Anunţul a fost făcut de premierul ucrainean Iulia Timoshenko. De asemenea, controlul vamal a fost intensificat, urmând ca în cazul identificării vreunui simptom de gripă la persoanele care traversează frontiera, acestea să fie trimise imediat pentru a fi spitalizate.

Alertă în Bulgaria

Mai multe oraşe din Bulgaria au declarat alertă de pandemie după ce au înregistrat sute de cazuri de infectare cu virsul A H1N1. Cele mai afectate regiuni din Bulgaria sunt Plevana şi Burgas, în timp de Sofia şi Varna au înregistrat o intensificare fără precedent de cazuri de gripă nouă. Oraşul Nikopole se confruntă cu o situaţie dificilă, iar autorităţile au hotărât închiderea mai multor instituţii publice.

5.000 de victime în întreaga lume

Probleme sunt şi în Italia. În oraşul Napoli, patru oameni au murit în ultimele 24 de ore după ce au fost infectaţi cu virusul AH1N1.

Şi în Rusia situaţia s-a înrăutăţit în ultima perioadă. Aici au fost înregistrate primele două cazuri mortale.

În România, Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a adresat, miercuri, un mesaj populaţiei, prin care le cere oamenilor să se izoleze în case la primele simptome ale gripei de tip nou.

Potrivit unui ultim bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 5.000 de oameni din toată lumea au murit din cauza infecrării cu virusul gripei A H1N1.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close