Antena 3 CNN Travel San Martino di Castrozza, stațiunea cu cele mai frumoase pârtii din Dolomiţi

San Martino di Castrozza, stațiunea cu cele mai frumoase pârtii din Dolomiţi

O vacanță la schi în Italia este ocazia perfectă de a îmbina sporturile de iarnă cu spiritualitatea și cultura locului.

San Martino di Castrozza, stațiunea cu cele mai frumoase pârtii din Dolomiţi
San Martino di Castrozza, stațiunea cu cele mai frumoase pârtii din Dolomiţi
de Diana Scarlat    |    18 Noi 2023   •   16:30

Stațiunea montană San Martino di Castrozza, din Italia, se află la 1.467 m altitudine şi este o localitate cochetă, ce se deschide ca un frumos amfiteatru natural al Dolomiţilor, între vârfurile Cimone della Pala (3.184 m) - supranumit „Matterhorn-ul Dolomiţilor” - şi Masivul Rosetta (2.743 m). Domeniul schiabil de la San Martino di Castrozza are oferte pentru toate categoriile de schiori, de la pârtii line, pentru începători, până la cele „negre”, abrupte, pentru avansaţi.

Turiștii care aleg San Martino di Castrozza sunt atrași atât de ofertele pentru sporturile de iarnă, cât și de atmosfera din stațiune, inclusiv de mâncarea cu specific local - bucătăria trentineză -, de SPA și de viaţa de noapte de aici - cu discoteci, baruri cu pian sau rustice, deschise pentru petrecăreți până târziu în noapte.

Clădirile și străduțele înguste ale stațiunii îmbie oaspeții la plimbări pline de farmec, iar cei dornici de aventură în mijlocul naturii pot alege o drumeţie cu rachetele de zăpadă prin pădurile Parcului Natural Paneveggio-Pale di San Martino. Printre cele mai frumoase priveliști care se pot admira ziua sunt vârfurile stâncoase ale Valle di Primiero și pereţii abrupţi ai Grupei montane Pala, înroşite de razele soarelui la asfinţit.

Deși este cochetă, stațiunea nu este scumpă, prețurile pornind de la 200 de euro de persoană pentru 3 nopți de cazare la un hotel de 3 stele, cu skipass inclus, în luna decembrie. Se poate ajunge cu mașina personală, cu trenul sau cu avionul. Pentru varianta cu trenul, legătura se poate face la Feltre (cca. 50 km), iar cu avionul se poate face legătura de la Veneţia (cca. 140 km) sau Verona (cca. 190 km). Cele mai multe oferte pentru vacanțe la schi în Italia se pot găsi la TravelTrex (snowtrex.ro).

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close