Antena 3 CNN Travel Piatra Neamț, nouă destinație turistică

Piatra Neamț, nouă destinație turistică

Județul Neamț este cunoscut în special pentru Cetatea Neamțului, dar noua strategie de promovare a municipiului Piatra Neamț scoate în evidență multe locuri bune de vizitat.

New Project - 2023-11-02T162247.557
Sursa foto: Facebook.com / Piatra Neamț City App
de Diana Scarlat    |    02 Noi 2023   •   16:23

Sportul în natură și evenimentele de weekend transformă Piatra Neamț în nouă zonă turistică. Iar împrejurimile orașului aduc pentru publicul larg adevărate comori culturale. Zonele care merită să fie vizitate sunt prezentate pe aplicația Piatra Neamț City App.

O adevărată bijuterie etnografică este Casa Bunicii, aflată la doar 30 km de Piatra Neamț, în comuna Tazlău. Aici a organizat o mică expoziție unul dintre oamenii locului, Vasile Manolachi, pentru a prezenta meșteșugurile, tradițiile și poveștile din această zonă rurală. Micul muzeu al satului tradițional oferă vizitatorilor o colecție de obiecte gospodărești vechi, adunate de la săteni de-a lungul timpului.

Pe prispă pot fi descoperite coveți, o mașină de tors și o oală pentru sarmale, iar pe peretele din spate sunt prezentate o serie de obiecte nelipsite din casele gospodărești precum potcoavele de iarnă, un ciocan de bătut pene pentru despicat bușteni, o țesală, o greblă din lemn și o lopată pentru cuptor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În interiorul casei se poate vedea un război de țesut, gazdele împărtășind vizitatorilor procedeul de realizare al țoalelor și al covoarelor, explicând totodată fiecare operațiune în parte și prezentând piesele războiului.

La Casa Bunicii se organizează tabere pentru copii în cadrul cărora tinerii sunt invitați să experimenteze viața la țară, să descopere și să cunoască moștenirea spirituală a strămoșilor, valorile autentice și importanța de a face parte dintr-o comunitate. Locul este ideal pentru vizită de weekend sau pentru excursii educative pentru elevi.

Într-o excursie pentru vizitarea celor mai importante obiective turistice din județul Neamț nu ar trebui ratat centrul municipiului Piatra Neamț, Muzeul de Istorie și Arheologie din oraș sau Cetatea Neamțului. Peisajele sunt superbe în orice anotimp, județul din partea de nord a Moldovei având o suprafață foarte mare de pădure și rezervații naturale, în Masivul Ceahlău.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close