Antena 3 CNN Travel Peste 1 milion de români viziteză Turcia, în fiecare an

Peste 1 milion de români viziteză Turcia, în fiecare an

După 1 iunie, românii vor putea intra în Turcia doar cu buletinul și se așteaptă o creștere a numărului de vizitatori din țara noastră.

Peste 1 milion de români viziteză Turcia, în fiecare an
Peste 1 milion de români viziteză Turcia, în fiecare an
de Diana Scarlat    |    22 Mai 2024   •   10:42

Istanbul și Antalya sunt cele mai vizitate destinații din Turcia, unde ajung anual peste 800.000 de români, alte 200.000 mergând în vacanțe în alte stațiuni din această țară. Prin introducerea posibilității de a intra în Turcia doar cu buletinul, după 1 iunie, se așteaptă o creștere a numărului de turiști din România.

„Nu mă aștept la o creștere prea mare, pentru că românii care mergeau în Turcia până acum au pașaport, dar poate fi o creștere de câteva procente, în următoarea perioadă.

Peste 1 milion de români ajung anual în Turcia, dintre care circa 500.000 la Istanbul, 300.000 în Antalya și restul în alte destinații”, explică Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și CEO al agenției Palarela45, lider de piață în vânzările pentru Turcia.

Istanbul a devenit una dintre destinațiile preferate de români în orice anotimp, atât pentru vacanțe și city break-uri, cât și pentru turismul de business sau chiar pentru pelerinaje.

Este o destinație populară pentru toate categoriile de turiști din țara noastră, iar românii o aleg inclusiv cu ocazia sărbătorilor tradiționale românești, creștine.

Deși este o țară musulmană, industria ospitalității este atât de bine dezvoltată, încât turiștii români nu o percep ca atare, mai ales pentru că hotelierii pregătesc programe și mese speciale de Paști sau de Crăciun, pentru românii care aleg să facă sărbătorile în Turcia.

Pentru vacanțele de vară, în zona litorală, Antalya este una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii români. Chiar dacă prețurile au crescut, în ultimii trei ani, publicul din România care deja s-a obișnuit să facă cel puțin o vacanță pe an în Antalya a ales în continuare cele mai bune hoteluri din această celebră stațiune a Turciei.

Cei mai mulți turiști români care aleg Antalya preferă hotelurile de lux, în special de 5 stele, fiind dispuși să plătească vacanțe mai scumpe, dar la standarde foarte înalte. Agențiile de turism din România pot oferi pachete turistice cu prețuri foarte avantajoase, la cele mai bune hoteluri, cu toate serviciile incluse.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Toate pensiile vor fi recalculate de la 1 septembrie. Anunțul Ministrului Boloş
x close