Antena 3 CNN Travel Goran Bregovic va cânta la Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca

Goran Bregovic va cânta la Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca

Unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de toamnă este Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, iar anul acesta, pe 2 septembrie, publicul va fi încântat de celebrul artist Goran Bregovic.

goran bregovic va canta la festivalul borsului lipovenesc de la jurilovca
Goran Bregovic va cânta la Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca Sursa foto: Profimedia
de Diana Scarlat    |    29 Aug 2023   •   14:14

Comuna Jurilovca este una dintre principalele atracții din Delta Dunării. Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca se organizează în fiecare an, din 2009, cu unele intreruperi. Anul trecut, la festival au participat 100.000 de vizitatori, în cele două zile ale evenimentului, iar anul acesta, organizatorii se așteaptă la un număr mult mare de oameni care vor veni din toată România și din țările vecine, în perioada 2-3 septembrie. Pe lângă borșul lipovenesc, vedeta festivalului este Goran Bregovic, concertul artistului fiind programat în prima seară a evenimentului.

Anul acesta, organizatorii festivalului sunt pregătiți cu 50.000 de porții de borș lipovenesc de pește pentru cele două zile. Evenimentul se va desfășura în noul port turistic, inaugurat pe 17 iunie, începând de sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 10.30, când se va aprinde focul sub ceaune și bucătarii vor începe treaba. Între orele 12.00 – 18.00, vor concerta ansambluri locale, de muzică tradițională, apoi pe scenă vor urca, între orele 18.00 – 20.30, Hari Gromoșteanu, Radu Captari, Viorica și Ioniță din Clejani.

Goran Bregovic va cânta de la ora 21.00, cu Wedding and Funeral Band, iar prima zi a festivalului se va încheia la 22.30, cu focuri de artificii. Duminică, 3 septembrie, spectacolul va începe la ora 12.00, cu ansamblurile locale, iar de la ora 14.00 vor urca pe scenă Fuego, Georgiana Lăpădat, Nicolae Voiculet, Theo Rose și Loredana. Focurile de artificii vor încheia festivalul, la ora 22.30.

Peste 300 de locuri de cazare au fost deja ocupate de cei care doresc să participe la festival, în Jurilovca și în comunele învecinate. Cei care vor să meargă la eveniment și caută cazare ar mai putea găsi în satul Vișina, la 5 km distanță de Jurilovca, la Enisala și la Sarichioi sau chiar la Tulcea. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close