Antena 3 CNN Travel Festivalul de off-road de la Fundata - Outdoorz Fest

Festivalul de off-road de la Fundata - Outdoorz Fest

Fundata este o localitate turistică situată la înălțime, atât la propriu, cât și la figurat, la o altitudine de 1.400 de metri.

festivalul de off road de la fundata outdoorz fest
Festivalul de off-road de la Fundata - Outdoorz Fest
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2023   •   14:00

Din vârf de munte, priveliștea este fabuloasă, iar pensiunile construite în ultimii ani au crescut semnificativ capacitatea localității de a primi turiști și notorietatea.

Zona Bran-Moeciu a fost, mult timp, preferată de cei care își doresc o vacanță la munte care să îmbine perfect viața la țară, în mijlocul naturii, cu aventura și călătoriile. Fundata, satul situat la cea mai mare altitudine, s-a dezvoltat mai târziu, după ce s-au înmulțit pensiunile și în această zonă mai greu accesibilă în trecut. Ceea ce impresionează în mod deosebit la această localitate turistică este așezarea ei, parcă deasupra lumii, de unde se poate admira lanțul muntos din vecinătate. Fundata a fost votată destinația nr. 1 a anului 2023 și urmează să se organizeze o serie de evenimente care vor aduce mii de turiști pe vârf de munte.

A doua ediție a festivalului

Locul este preferat și de cei care fac off-road, mai ales pentru că în localitate se ajunge și prin zonele neasfaltate, cu mașini 4x4, cu ATV-uri sau cu motociclete Enduro. În situații critice, mulți dintre cei care dețin mașini 4x4 sprijină autoritățile, atunci când este nevoie de intervenții pe teren accidentat. Și tocmai pentru că localitatea a devenit loc de întâlnire pentru iubitorii de off-road, aici se organziează și un festival pentru aceștia - Outdoorz Fest, care a ajuns la cea de-a doua ediție.

Festivalul va avea loc în perioada 27-30 iulie la Fundata. Munții vor răsuna și de muzică live, la festival urmând să susțină concerte Subcarpați, Spike și Andia și alți artiști cunoscuți. „Evenimentul promite să fie experiența supremă pentru toți iubitorii de natură, off-road, overlanding și camping din România. Outdoorz Fest este un festival dedicat iubitorilor de natură, de aventură off-road (mașini, ATV-uri sau Enduro), de overlanding și camping, muzică sau gastronomie”, spun organizatorii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La fel ca anul trecut, Outdoorz Fest va crea un concept unic de festival, la 1.400 m altitudine, pe un teren de 60 de hectare care dispune de peste 250 de locuri de campare și unde sunt așteptați peste 4.000 de participanți, chiar în Fundata, unul dintre cele mai pitorești sate din România. Anul acesta, Outdoorz Fest vine cu o gamă largă de activități, care vor include, bineînțeles, trasee de off-road, unica expoziție de overlanding din România, workshop-uri de conducere off-road, de bushcraft (sau abilitatea de a trăi în natură având la dispoziție un set minim de unelte) și prim ajutor, dar și sesiuni de sport, ateliere pentru copii și muzică live. Gastronomia va fi o parte importantă a festivalului, cu preparate din bucătăria tradițională, dar și din cea internațională. Vor fi și meniuri speciale pentru copii.

Până pe 15 mai se pot cumpăra bilete la preț redus pentru participarea la festival, cu 275 lei/adult și 150 lei/copil (cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani). Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul festivalului (www.outdoorz.ro) sau de pe alte platforme specializate. Cei care vor participa la festival au inclus în prețul biletului și acces gratuit cu mașina, cu loc de parcare asigurat. Se poate intra cu mașina în camping dacă se dorește campare în aria festivalului, biletele fiind pentru „Acces camping adult” și „Acces Traseu Offroad”.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close