Antena 3 CNN Travel Descoperă Oradea, cu ajutorul copilului tău

Descoperă Oradea, cu ajutorul copilului tău

Asociația de promovare a turismului din Oradea le propune românilor să descopere orașul, participând la evenimentele de 1 Iunie, dedicate copiilor.

Descoperă Oradea, cu ajutorul copilului tău
Descoperă Oradea, cu ajutorul copilului tău
de Diana Scarlat    |    24 Mai 2024   •   10:17

Festivalul Copiilor Oradea se anunță „cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor, va avea loc în acest an în 1 iunie”. Evenimentul se va desfășura în trei locuri diferite, simultan, fiecare având un specific unic și o gamă variată de activități, de la ora 10:00, până la ora 22:00.

Una dintre componentele evenimentului deddicat atât copiilor orădeni, cât și turiștilor care vizitează orașul, va fi „Cetatea Oradea - o aventură urbană plină de surprize și distracție”, eveniment care începe de dimineață, cu ateliere de pictură, muzică, tâmplărie, elementul surpriză urmând a fi o paradă a mascotelor, care va aduce multă veselie.  

„Pe scena aflată în curtea palatului princiar vor performa majoretele de la Liceului Don Orione de la ora 12:00, iar de la ora 13:00, actorul Șerban Borda îi așteaptă pe cei mici cu spectacolul de teatru „Povești jucăușe”.

De la ora 14:40 ne vom întâlni cu coregraful Camelia Jolța, care ne aduce un spectacol de dans modern. Tot pe scenă, de la ora 15:00, elevii și profesorii coordonatori de la Palatul Copiilor vor asigura atmosfera cu dans aerobic, cercul de muzică ușoară, cercul de show dance și cercul de estradă”, explică organizatorii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vor participa și Cercetașii României, cu un program interactiv, aceștia urmând să le ofere celor prezenți sfaturi utile cu privire la necesarul unui rucsac de camping și demonstrații de ridicare a unui cort african.

În cadrul atelierului „Drone Kids”, Clubul Salvadrone Oradea va oferi copiilor oportunitatea de a vedea îndeaproape dronele și echipamentele folosite în misiuni de salvare. Această experiență educațională îi va inspira pe cei mici să exploreze tehnologia și să înțeleagă importanța acesteia în ajutorarea celor în nevoie.

Expoziții de mașini și motociclete

Programul zilei cuprinde și o expoziție de motociclete a Clubului Invictvus, dar și o expoziție de autoturisme Dacia, realizată de Retromobil Club România. Fundația Comunitară Oradea va asigura ora de mișcare, în timp ce DJ-i Rogvaiv și Dubase vor întreține atmosfera cu mixuri vibrante și beat-uri antrenante, combinând cele mai noi hituri cu clasice îndrăgite.

În program mai sunt incluse activități educative și workshop-uri de parenting, cu informații despre dezvoltarea, creșterea copiilor și securitate cibernetică. Pentru tineri, cursurile interactive de siguranță rutieră și prevenție antidrog vor fi foarte utile și apreciate, iar cursul oferit de Logiscool îi va ajuta să-și petreacă timpul alături de alți copii de vârste apropiate, într-un mod distractiv, descoperind în același timp lucruri noi despre domeniul digital.

La distracție participă și animatorii Rainbow Dream care vor colinda Cetatea, în a doua parte a zilei, de la 17:30, respectiv 20:30. Prietenii copiilor, Naty și Viva, vor fi prezenți în festival, cu o suită de jocuri și concursuri cu premii atractive. Spectacolele la scenă vor continua până seara târziu, cu un show de magie cu Bianca și Eduard (16:00), concert Maya Ciotea (17:00), spectacol Meda Music (18:00), Ella Bella (19:00), concert Daria Lupi (20:00) și, în încheiere, un super concert ADDA de la ora 21:00.

Distracție și educație, la Orășelul Copiilor

O altă atracție va fi „Orășelul copiilor - un paradis al zâmbetelor și jocurilor pentru cei mici”, unde copiii se pot bucura de activități captivante, precum desene pe asfalt, o paradă a mascotelor, întâlnirea cu mascota CSM și cu membrii echipei, dar și de ateliere interactive și mult-îndrăgitele picturi pe față.

Orășelul Copiilor va fi locul ideal pentru a petrece Ziua Copilului, în special pentru cei pasionați de sport și mișcare, evenimentul oferind o varietate de activități sportive: de la baschet, box și fotbal, până la lecții de karate, judo sau taekwondo WT (Club Sportiv Crișul Oradea), copiii vor avea ocazia să facă mișcare într-un mod distractiv și educativ. Iar Asociația Pedalăm îi va invita pe cei mici și mari să pedaleze de Ziua Copilului pe un traseu care va porni la ora 12:00 din Orășelul Copiilor, cu destinația Cetatea Oradea.

Animatorii Rainbow Dream vor fi prezenți și ei în Orășelul Copiilor, de la ora 15:00. Programul de activități cuprinde și activități educative pentru copii și părinți precum cursul de educație rutieră oferit de I.P.J. Bihor sau workshop-ul „From screen to green”, susținut de Raluca Onuc – trainer baby spa. Orășelul Copiilor este locul unde aventura se împletește cu educația, distracția cu învățarea și bucuria cu dezvoltarea personală.

Înapoi, în Evul Mediu

Va fi și o tabără medievală care va oferi participanților, indiferent de vârstă, o experiență autentică din lumea Evului Mediu. Copii vor avea șansa de a învăța despre tradițiile și obiceiurile vremii, dezvoltându-și astfel creativitatea, abilitățile sociale și cunoștințele istorice, toate într-un mediu captivant și interactiv.

Atmosfera la scenă va fi asigurată de șase spectacole de muzică, teatru și magie, cu cei mai iubiți prieteni ai copiilor: Ella Bella, Bianca și Eduard, actorul Șerban Borda, Alexandra Breje și Andrei Grue, Meda Music și Trupa Arcadia.

Sport în natură

Al treilea loc de desfășurare a evenimentului este „Parcul Barcăului - o oază de activități sportive în natură”. Printre atracțiile acestui loc se numără sesiunile de pictură pe față, întâlnirea cu cuplul Mickey și Minnie Mouse, atelierele de baloane modelate și portretele în creion.

Spectacolul de teatru „Povești jucăușe”, cu actorul Șerban Borda, va oferi o porție sănătoasă de bună dispoziție, iar iubitorii de căței vor avea ocazia de a participa la un workshop interactiv cu și despre câini. Activitățile sportive vor fi organizate de Spark Communication și Drugaș Club.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
EURO 2024: România va întâlni Olanda în optimile de finală. Programul meciurilor
x close