Antena 3 CNN Travel Cum poți merge la Carnavalul de la Veneția cu buget redus

Cum poți merge la Carnavalul de la Veneția cu buget redus

Carnavalul de la Veneția se desfășoară în perioada 3-13 februarie, anul acesta, dar evenimentele premergătoare încep de pe 27 ianuarie.

cum poti merge la carnavalul de la venetia cu buget redus
Cum poți merge la Carnavalul de la Veneția cu buget redus Sursa foto: Diana Scarlat
de Diana Scarlat    |    09 Ian 2024   •   18:40

Perioada premergătoare festivităților din programul oficial al Carnavalului poate fi la fel de atractivă ca cea din programul oficial. Sunt concerte, se pot face croaziere și încep să se organizeze spectacole cu bal de carnaval și ateliere pentru confecționarea măștilor.

Duminică, 28 ianuarie 2024, va avea loc un Carnaval al bărcilor venețiene, de la ora 10:30, pornind de la Dogana da Mar, lângă Biserica Salute. Printre cele mai atractive momente ale Carnavalului sunt festivitățile de deschidere – cu „Zborul îngerului”, lansat din turnul clopotniței Bazilicii San Marco – şi de închidere, pe 3 și 13 februarie. Dar oricare dintre zilele festivalului oferă un spectacol continuu.

Cele mai ieftine variante de călătorie la Carnavalul de la Veneția nu sunt excursiile individuale, așa cum s-ar putea crede. Se poate ajunge și pentru o singură zi de vizită, cu avionul, în perioadele mai puțin aglomerate, cu un buget redus, dar costurile suplimentare fac o astfel de excursie atât costisitoare, cât și obositoare. De exemplu, costă puțin peste 80 de euro de persoană un zbor dus-întors, Bucrești-Veneția și retur, în perioada 5-7 februarie.

Cu transferuri, cazare și masă, costul excursiei ar putea ajunge la circa 400 de euro, dacă se alege o variantă de cazare ieftină, din împrejurimile Veneției. Totuși, o astfel de excursie care lasă o singură zi pentru vizitarea orașului este foarte solicitantă, iar în timpul carnavalului cresc foarte mult și prețurile cazărilor, astfel încât cea mai ieftină cameră la Veneția poate costa și peste 200 de euro pe noapte, în condiții nu tocmai bune.

Un circuit european, mai ieftin decât o excursie de o zi

O variantă ieftină și cu mult mai multe avantaje este vizitarea Veneției, în timpul carnavalului, în cadrul unui circuit european cu autocarul sau cu avionul, într-un grup organizat. O astfel de aventură poate dura între 5 și 8 zile, în funcție de agenția de turism care organizează circuitul, iar prețurile sunt între 500 și 800 de euro, incluzând excursiile opționale.

Un circuit cu autocarul se face, de obicei, pe ruta București-Budapesta-Viena-Granz-Padova-Veneția-Milano, cu excursii opționale la Verona și pe Insula Murano, iar unele circuite includ, la întoarcere, Slovenia, unde se vizitează Peştera Postojna. Circuitele diferă în funcție de agenția care le organizează, având mai multe sau mai puține destinații incluse și excursii opționale.

Un astfel de circuit de 6 zile costa doar 359 de euro de persoană, anul trecut, cazarea fiind la hoteluri de 3 stele, în cameră dublă, cu mic dejun inclus, iar una dintre zile era dedicată vizitării Veneției, în ultimele zile de carnaval, cu o excursie opțională pe Insula Murano, având și o demonstrație de sticlărie, la unul dintre cele mai importante ateliere.

O astfel de aventură plătită în cadrul unui circuit turistic organizat de o agenție, pentru un grup mare, poate duce la economii de peste 500 de euro față de o vizită făcută individual, având cazare la Veneția, în aceeași perioadă.

Pe străduțele de la periferie, totul e mai ieftin

Cei care vor să cumpere suveniruri ieftine trebuie să știe că le pot găsi la prețuri foarte bune chiar și în timpul carnavalului, dar nu în zonele centrale, ci pe străduțele lăturalnice. O mască venețiană (ieftină, de plastic, fabricată în China) se poate cumpăra cu 3-4 euro de la o tarabă din zona de periferie a Veneției, iar pentru aceeași mască se plătește de 4 ori mai mult în Piața San Marco sau lângă debarcader, pe arterele principale.

Tot pe străduțele din profunzimea Veneției se pot găsi și cele mai bune ateliere unde se confecționează măști autentice. Costurile acestora sunt mai mari, pornind de la 20-25 de euro, dar sunt veritabile.

Și mâncarea sau băutura sunt mai ieftine la restaurantele dinspre periferie. Prețurile scad pe măsură ce mergem mai departe de locurile aglomerate din zona centrală. Același truc este valabil și pentru cei care vor să cumpere suveniruri din sticlă de Murano: cele mai scumpe obiecte sunt la atelierele artiștilor de pe insulă – fiind unicat și create conform tradiției - dar se pot găsi și obiecte mai ieftine pe străduțele mai îndepărtate de zona centrală.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close