Antena 3 CNN Travel Cinque Terre, un loc perfect de plajă și de vizitat

Cinque Terre, un loc perfect de plajă și de vizitat

În Italia a-nceput sezonul de plajă, pe Coasta Mării Ligurice, într-o zonă faimoasă: Cinque Terre.

Cinque Terre, un loc perfect de plajă și de vizitat
Cinque Terre, un loc perfect de plajă și de vizitat
de Diana Scarlat    |    29 Mai 2024   •   10:30

Parcul Național Cinque Terre face parte din provincia La Spezia, regiunea Liguria, unde minunile naturii, istoria și cultura se împletesc perfect cu luxul și bunăstarea unui sejur perfect. Localitățile turistice de top mondial de astăzi s-au format pe teritoriul a cinci sate pescărești – Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola și Riomaggiore.

Pentru români, zona este mai accesibilă în cadrul circuitelor turistice organizate de agenții, prețurile fiind mai mici decât în cazul sejururilor pentru cei care caută în special zona de plajă și de relaxare într-o vacanță timpurile de vară.

Dar și în cazul pachetelor turistice mai scumpe, orice efort merită să fie făcut, pentru vacanța perfectă care îmbină plaja și băile în mare, chiar de la sfârșitul lunii mai, la temperaturi optime ale aerului și apei, cu minunea culturală a Italiei.

Foarte aproape sunt orașele Milano, Genova și Pisa, unde sunt și cele mai apropiate aeroporturi față de Cinque Terre. Pentru cei care vor să facă un circuit pe cont propriu, călătoria cu avionul și apoi cu trenul, între orașe, oferă o perspectivă aparte asupra Italiei, țară cu o rețea feroviară foarte bine organizată. Există și varianta închirierii unei mașini, pe toată durata șederii, dar costurile cunt mult mai mari decât în cazul alegerii unui mijloc de transport în comun.

Locuri pitorești (instagramabile) sunt la tot pasul, iar ofertele și serviciile sunt pentru toate gustruile și toate vârstele. Pentru a vizita atât cele cinci localități stâncoase și viu colorate de la Cinque Terre, este nevoie de o zi dedicată fiecăreia, iar câteva zile pentru relaxarea la plajă și în apa mării completează sejurul ideal. Distanțele dintre cele cinci zone sunt scurte și ușor de parcurs.

Portovenere, un sat pescăresc fascinant, în care vei mânca cei mai buni calamari din viața ta. Sau printre cei mai buni… cu siguranță. Acesta se află

În circa jumătate de oră se poate ajunge din La Spezia - unul dintre principalele orașe-port din Liguria – în Portovenere, un sat pescăresc foarte cochet, unde se pot mânca și cei mai buni calamari.

Cei care nu aleg un circuit de grup pot merge și cu transportul public local, autobuzele fiind foarte accesibile. Priveliștea asupra mării, văzută de sus, din vârful stâncii pe care au fost ridicate Castello Doria și Biserica San Pietro, este spectaculoasă.

Un alt loc ce nu trebuie rarat este Portofino, preferat și de vedetele de la Hollywood. Pe lângă vizitarea obiectivelor turistice precum Castello Brown, se recomandă și plaja de aici, Spiaggia dell’Olivetta, una dinte cele mai populare din Cinque Terre. Cei care fac circuite turistice cumpărate prin agenții au la dispoziție, în program, și croaziere de o zi sau o jumătate de zi, care le oferă o perspectivă mailargă asupra Coastei Ligurice.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia
x close