Antena 3 CNN Life Travel Cetatea Sucevei, cea mai modernă construcție medievală

Cetatea Sucevei, cea mai modernă construcție medievală

Diana Scarlat
1 minut de citit Publicat la 08:57 08 Iul 2024 Modificat la 08:57 08 Iul 2024
cetatea sucevei diana scarlat
Cetatea de Scaun a Sucevei a devenit și unul dintre cele mai frumoase muzee interactive din România. Sursă foto: Diana Scarlat

La Cetatea de Scaun a Sucevei, evenimentele care promovează istoria şi cultura au adus, în ultimii ani, un număr foarte mare de vizitatori.

Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul de Istorie au fost renovate cu fonduri europene, prin mai multe proiecte de care s-a ocupat unul dintre cei mai apreciaţi directori de muzeu din România, istoricul Mihai Ursu.

Anul trecut, marea atracție a fost constituită de spectacolele de reconstituire istorică. Trupele de „reenactment” sunt din ce în ce mai multe și mai performante și stau la baza unei noi forme de turism care combină perfect natura și cultura, iar spectacolele interactive sunt educative pentru copii și adolescenți.

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” a fost nominalizat la „Destinația Anului” la categoria „Atracții cultural-educative”. Următoarea ediție a festivalului se va desfășura în perioada 15-18 august.

Ansamblul arhitectonic medieval care astăzi poate fi vizitat în centrul orașului Suceava este alcătuit din castel şi ziduri de apărare. Accesul la cetate se face din parcul central.

Tot ansamblul a fost consolidat şi completat în cadrul uni vast proiect cu finanţare în perioada 2011-2015, redându-i-se aspectul din veacurile trecute. În anul 2016 a fost organizată aici prima expoziţie permanentă și prima prezentare a armelor medievale din Moldova, incluzând blazoanele domnilor şi boierilor moldoveni din secolele XIV – XVII.

După primele lucrări de renovare, Cetatea de Scaun a Sucevei a devenit și unul dintre cele mai frumoase muzee interactive din România.

Vizitatorii pot folosi sisteme de ghidaj de ultimă generaţie, fiind dotată cu tot ce e nou, în cadrul programelor implementate de Muzeul Bucovinei. Cetatea a fost construită la sfârşitul secolului al XIV-lea, fiind principala reşedinţă a domnilor Moldovei, timp de aproape 200 de ani.

×
x close