Antena 3 CNN Travel Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din România

Brașov, Sibiu, Craiova și Oradea se luptă și anul acesta pentru primul loc în topul târgurilor de Crăciun.

New Project - 2023-10-30T142348.270
Sursa foto: Diana Scarlat
de Diana Scarlat    |    30 Oct 2023   •   14:24

Târgurile de Crăciun au devenit o tradiție și în România, în ultimii ani. Dacă la început era Bucureștiul pe primul loc în topul acestor evenimente, în ultimii ani au devenit mai atractive cele din alte orașe mari ale României, care sunt și destinații de city break. A venit în forță Craiova, care s-a impus printr-o organizare excelentă, mai ales anul trecut, când a atras zeci de mii de vizitatori. La Craiova au fost și cele mai multe lumini, municipalitatea fiind criticată de ecologiști pentru cele 2 milioane de beculețe.

Site-ul europeanbest-destinations.com a plasat evenimentul pe locul al treilea în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, după Budapesta și Gdańsk, din Polonia, Viena fiind doar pe locul al IV-lea, conform acestui clasament. În mai puțin de o lună se vor deschide porțile Târgului de Crăciun Craiova 2023, vineri, 17 noiembrie, iar organizatorii promit ca anul acesta să ocupe din nou locul al III-lea în Europa, cu un concept nou: Crăiasa Zăpezii. Montarea decorațiunilor a-nceput deja.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vizitatorii târgului de la Craiova pot combina vacanța cu excursii în împrejurimi, mai ales la Băile Herculane, dacă aleg un loc de cazare în oraș. Sau se pot caza la Băile Herculane, mergând la Craiova pentru Târgul de Crăciun. Distanța dintre Craiova și Băile Herculane este de 155 de kilometri, dar și drumul este fascinant, mai ales între Drobeta Turnu-Severin și Orșova, pe malul Dunării. Vacanța se poate combina cu o cură de ape termale, la Herculane, ideală în sezonul rece.

Și Oradea promite să vină cu surprize foarte plăcute pentru Târgul de Crăciun din acest an. Mulți vizitatori au plasat Oradea pe locul al II-lea, după Craiova, pentru Târgul de Crăciun de anul trecut, care s-a întins din Piața Unirii până pe Calea Republicii la Palatul Moskovits-Miksa. La fel va fi organizat și în acest an, iar aerul profund occidental al orașului îl face comparabil cu evenimentele de același fel din vestul Europei. Și aici se poate alege un loc de cazare în oraș sau în împrejurimi, în special la Băile Felix, distanța fiind doar de 10 km.

Pe locul al III-lea în topul preferințelor vizitatorilor a fost Târgul de Crăciun de la Brașov, acesta disputându-și poziția cu Sibiul. Ambele orașe din Transilvania, cu puternice influențe germanice din mai multe perioade ale istoriei, sunt destinații de top și în restul anului, însă târgurile de Crăciun le fac mai luminoase și mai pline de viață. Anul acesta, vizitatorii târgurilor de Crăciun au așteptări și mai mari de la organizatori, pentru ambele destinații. În ambele cazuri, turiștii pot combina vizitarea târurilor cu o vacanță de iarnă foarte reușită, alegând locuri de cazare în orașe sau în localitățile din împrejurimile acestora.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
x close