Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanta traditionala in Medenine

Vacanta traditionala in Medenine

antena3.Tunisia.16.07.2014.JPG
16 Iul 2014   •   14:47
Tunisia este tara incarcata cu numeroase zone perfecte atat pentru romantici, pentru familii, pentru copiii cat si pentru tineri. Te invitam intr-o vacanta traditionala in asezarea tunisiana Medenine.

Castelele de nisip din Medenine

Incredibila asezare Medenine este vestita gratie numeroaselor castele de nisip aflate in acest loc, numite Kasar. In acestea zeci de tunisieni se strang pentru diferite adunari sau petreceri, unele dintre ele servesc drept adapost pentru cereale si foarte putine dintre castelele de nisip sunt locuite.

Unele dintre vechile Kasaruri fortificate au apartinut triburilor nomande si erau construite cu scopul de a fi locuite. Constructiile ciudate cu forma de stup pictate in culoarea alb cu ziduri de culoarea mierii si cupola interioara decorata cu motive geometrice si inscriptii, atrag imediat privirile tuturor trecatorilor.

Din pacate nu toate Kasarurile pot fi vizitate de catre turisti, insa unul dintre acestea a fost transformat intr-un vestit hotel-Kasar Haddada, astfel turistii isi pot satisface setea  de cunoastere si curiozitatile cu privire la aceste locuri.

Traditii si delicii tunisiene

In Medenine traditiile si obiceiurile sunt pastrate cu sfintenie, iar mancarurile tunisiene extrem de picante au o savoare unica in acest loc. Iti recomandam sa incerci in Medenine,  tajine- o mancare de origine berbera cu pui si ghimbir sau cu miel si lamai murate, dar si brick-un fel de ,,gogoasa” din aluat subtire  cu diferite umpluturi.

Localnici din Medenine sunt foarte amabili si prietenosi, iar unul dintre principalele obiceiuri din aceasta zona in ceea ce priveste masa este faptul ca nimeni nu trebuie sa manance in picioare ci sa se aseze intr-un cerc alaturi de ceilalti sateni, insa nimeni nu are voie se aseze intr-un cerc deja format.

Madalina Isar

Sejur Tunisia

Hotel Soviva 4* - de la 389 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ), +40 264 504 080

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close