Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanța perfectă printre opere de artă antice

Vacanța perfectă printre opere de artă antice

antena3.Side.12.5.2015.BT.jpg
12 Mai 2015   •   15:04
Considerat un adevărat muzeul în aer liber, Side este o combinație seducătoare între istorie și modernitate, între vechile construcții și cele noi, dar mai ales între plajele idilice și zonele de promenadă. Aflat la aproximativ 80 de km de Antalya, orașul este un fost sat de pescari care surpinde călătorii prin artefacte și situri istorice, care au rezistat cu mândrie timpurilor moderne.

Incursiune în timp

Orașul întemeiat de greci, undeva în secolul al VII lea Î.Hr. a fost încă din timpurile antice o importantă zonă comercială, care și-a câștigat pe drept statutul ca fiind una dintre cele mai frumoase destinații din Turcia. În întregul oraș vei zări o mulțime de artefacte care dovedesc cât de important a fost și este Side.

Nu rata ruinele fostului oraș, Teatrul Antic care putea găzdui undeva la 20.000 de persoane și templele lui Apollo și al Atenei. În cadrul  sitului Agora, încă ”poposesc” importante construcții din perioada elenistică: strada Coloanelor a rămas încă un loc de promenadă, un amalgam de băi, piețe protejate de coloane imense, Arcul de Triumf sau Monumentul lui Vespasian, sunt doar câteva dintre comorile turcești, adăpostite aici.

Expoziții deosebite


Pasionații de istorie vor găsi aici si un muzeu interesant, care găzduiește obiecte interesante. Muzeul Agora, cel mai mare din Side și totodată, unul dintre cele mai interesante din Turcia, se laudă cu artefacte în trei secțiuni, cu obiecte de cult, statuete, dar și o mulțime de monumente unice

Muzeul se află într-o clădire foarte veche, ce datează din secolul al V lea Î.Hr. Cele mai importante părți ale muzeului sunt practic zona unde se găsesc băile romane, compuse din mai multe încăperi (sauna, vestiar, zona de încălzire a apei etc.), și locul unde se află Sarcofagul zeului iubirii, Eros.

 

Sejur Side 

Hotel Orange Palace 4*- de la 442 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

de Mădălina Isar

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close