Antena 3 CNN Timp liber Turism Una dintre cele mai "imortalizate" atractii din Emiratele Arabe Unite

Una dintre cele mai "imortalizate" atractii din Emiratele Arabe Unite

antena3. BT. Dubai.7.11.2014.jpg
07 Noi 2014   •   15:07
In magnificul Dubai sunt atat de multe atractii de fotografiat incat iti va fi greu sa mai dai jos aparatul din mana, in cadrul unui sejur de revelion.

Chiar daca ai putea crede ca "monstrii sacri" ai orasului sunt cei mai apreciati, hotelul Burj al Arab si Burj Khalifa, cel mai inalt turn din lume, vei fi surprins poate sa afli ca in ceea ce priveste fotografiatul, moscheea Jumeirah este unul dintre cele mai imortalizate obiective turistice din Emiratele Arabe Unite, mai ales odata cu lasarea serii, cand luminile ce cad peste moscheea de un alb imaculat o fac sa fie cu atat mai speciala, desprinsa cu adevarat dintr-un album.

O sansa importanta pentru non-musulmani

Ai fost poate obisnuit pana acum ca atunci cand calatoresti in tari islamice sa te lovesti de un inconvenient atunci cand vine vorba despre locurile lor de rugaciune: moscheile pot fi vizitate prin exterior, insa interiorul nu este deschis non-musulmanilor.

Ei bine, aceasta problema si-a gasit solutionarea in Dubai, unde, la moscheea Jumeirah, cei interesati cu privire la aceasta cultura deosebita pot arunca un ochi peste tot ceea ce inseamna ea, prin decoratiuni si obiecte de cult.

Centrul pentru intelegerea culturala

In ultimii ani edificiul a devenit renumit drept o destinatie a “usilor deschise si a mintilor deschise”. Aceasta este singura moschee din Dubai care este deschisa publicului sase zile pe saptamana, incepand cu ora 10, fiind inchisa doar vinerea.

Centrul Sheikh Mohammed este cel care gazduieste aceste vizite, la care ar trebui sa-ti rezervi un bilet pentru a te asigura ca vei avea parte de cel mai complet tur care, timp de 75 de minute, te invata tot ce trebuie sa stii despre cultura musulmana si despre istoria Moscheii Jumeirah. Femeilor li se recomanda sa poarte o rochie decenta, insa daca nu ai venit pregatit, poti imprumuta haine traditionale de la moschee, cu care sa te acoperi.

 

Geanina Ichim

Revelion Dubai 

Hotel Citymax Bur Dubai 3*- de la 845 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close