Antena 3 CNN Timp liber Turism Turul feeric al Pietelor de Craciun din Austria si Bavaria

Turul feeric al Pietelor de Craciun din Austria si Bavaria

antena3.GT. Turul Pietelor de Craciun din Austria si Bavaria.6.10.2014.jpg
06 Oct 2014   •   12:41
Iubitorii celei mai frumoase sarbatori de peste ani, Craciunul, simt cum pluteste spiritul sau, inca de pe la sfarsitul lunii noiembrie, cand incep sa se amenajeze targurile si pietele de Craciun, asa ca aceasta perioada este numai buna pentru a porni in explorarea celor mai frumoase locuri din Austria si Bavaria.

Frumoasele piete de Craciun din Austria

In Viena, capitala Austriei, se gaseste una dintre cele mai vizitate piete de Craciun din Europa, cea din piata Primariei, unde cadrul feeric este mentinut de luminite, colinde si aroma preparatelor traditionale. Vizitarea orasului nu inseamna doar piata de Craciun, ci si cele mai frumoase obiective turistice, printre care se numara faimosul Ring Vienez, cu Opera de Stat, Burgtheatre, Muzeul de Arta Contemporana, Muzeul de Arte Frumoase si Muzeul National de Istorie, Parlamentul, Primaria si centrul istoric, cu Palatul Hofburg si Catedrala Sf. Stefan.

In Austria, poti opta si pentru o excursia la Heiligenkreuz, unde se gaseste cea mai veche manastire Cisterciana din lume locuita continuu, un minunat edificiu de cult medieval, si apoi la Castelul Mayerling, locul unde Printul Rudolf, mostenitorul tronului Austriei, s-a sinucis in anul 1886, alaturi de iubita sa in varsta de doar 17 ani. Pe locul patului in care acestia au murit a fost ridicata o biserica.

Revenim la spiritul Craciunul si vizitam targul deosebit organizat la incredibilul Palat Imperial Schonbrunn si cel din Salzburg, unde se mai pot admira Palatul Mirabell cu frumoasele sale gradini, Domul, Cetatea, casa in care s-a nascut Mozart si inca multe altele.

In Innsbruck, capitala Tirolului, straluceste nu doar piata de Craciun, ci mai ales Fabrica de Cristale Swarowski din Wattens, de unde poti cumpara si un suvenir, avand in vedere ca produsele de aici sunt cu 30% mai ieftine decat in magazine.

Descopera minunile de Craciun din Bavaria

Urmatoarea oprire, inainte de Munchen, este la Castelul Linderhof, intr-un cadru absolut feeric, construit de catre regele Ludovic al II-lea, care, impresionant de Castelul Versailles, a vrut sa ii ofere poporului sau o mostenire la fel de grandioasa.

 

Geanina Ichim

Turul pietelor de Craciun-Austia si Bavaria 

Tarife de la 365 euro/persoana, 4 nopti de cazare la hoteluril de 4* cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. . Detalii pe www.gullivertours.ro , 021/794.75.07

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close