Antena 3 CNN Timp liber Turism România, destinația de vacanță evitată de străini. Doar 14% din nopțile de cazare au fost rezervate de turiști din alte țări

România, destinația de vacanță evitată de străini. Doar 14% din nopțile de cazare au fost rezervate de turiști din alte țări

Deși România este o țară cu potențial turistic mare, având diferite forme de relief și destinații care așteaptă să fie vizitate, țara noastră este evitată de către turiștii străini.

turisti straini vacanta romania
România, destinația de vacanță evitată de străini. Doar 14% din nopțile de cazare au fost rezervate de turiști din alte țări Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   16:50

Eurostat anunță că, anul trecut, 43% dintre rezervările în scop turistic, la nivelul UE, au fost făcute de cetățeni din alte țări ale blocului comunitar sau de pe alte continente, decât cei ai țării de destinație. Restul de 57% au fost rezervări interne.

România a avut cel mai mic procent dintre toate cele 27 de state membre, de numai 14%. Altfel spus, doar 14% din totalul nopților de cazare, rezervate în 2022, au fost acoperite de străini.

La polul opus se află Malta, Croația și Cipru, acolo unde nouă din zece rezervări turistice au fost făcute de nerezidenți, fie ei din alte țări europene sau de pe alte continente. În Grecia și Luxemburg, procentul a fost de 86% din totalul rezervărilor.

Citește și: Ministrul Economiei: Nu s-a discutat despre o taxă pentru românii care merg în vacanță în străinătate

Franța, Spania, Italia, Germania, Grecia și Austria au fost printre cele mai populare zece țări pentru turiști, la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: turism romania
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close