Antena 3 CNN Timp liber Turism Thassos, pe lista cu locuri de văzut în 2016

Thassos, pe lista cu locuri de văzut în 2016

a3.Thassos.8.1.2016.ET.jpg
08 Ian 2016   •   14:18
Pregătește-te pentru o vacanță pe care nu o vei uita prea ușor. Insula de Smarald te așteaptă cu o mulțime de surprize. Thassos este una dintre cele mai renumite destinații pentru vacanța de vară, iar anul acesta este un must see. Iată și de ce:

Plajele, bijuteriile unice ale insulei


Mari, mici, intime, cosmopolite, cu nisip fin sau pietricele albe perfect șlefuite, plajele insulei Thassos sunt absolut magice. Majoritatea sunt premiate cu Steagul Albastru pentru curățenie și facilitățile oferite, însă insula ascunde și câteva plaje sălbatice pe care le poți explora în tihnă, fără să te deranjeze nimeni. Multe dintre acestea se găsesc de-a lungul drumului principal, la care vei putea ajunge destul de ușor, însă le vei găsi și ascunse de pădurile de pini, sau în golfulețe cu ape cristaline.

Cea mai frumoasă plajă din Thassos este Paradise, are nisip fin alb, iar apele spumoase sunt perfecte dacă iubești să practici snorkeling. Accesul la această plajă este destul de greoi, se face pe un drum neasfaltat și în pantă, care trece printr-o pădure, însă peisajele sunt incredibile. Una dintre cele mai sălbatice este Skala Marion, brodată de vegetație luxuriantă, cu nisip auriu, scăldată de ape azurii.

Festivalurile verii

Cu siguranță te vei îndrăgosti de evenimentele culturale care se desfășoară pe toată perioada verii în Thassos. Cel mai interesant festival, care reușește să adune cei mai mulți turiști pe insulă este Festivalul de Dramă Antică, care se desfășoară în Teatrul Antic. Dacă iubești tradițiile trebuie neapărat să participi la evenimentl dedicat mierii. În fiecare an, în luna august Asociația Honey Thassian din Prinos, organizează un festival al merii, unde orice turist sau localnic poate degusta gratis o mulțime de feluri de miere și preparate pe bază de dulceața zeilor.

Istorie și situri arheologice

Cu un patrimoniu istoric incredibil, Thassos și-a primit renumele de ”Athena Nordului”, undeva în secolul al V lea î.Hr., când insula a cunoscut o perioadă de prosperitate. Romanii și-au lăsat amprenta pe o mulțime de vestigii, iar perioada în care a fost sub ocupație otomană a fost de asemenea benefică pentru insulă. Vizitează Angora Antică, Teatrul Antic și Acropolele din Limenas care îți vor oferi o mulțime de lecții de istorie.

 

de Mădălina Isar

Sejur Thassos

Aparthotel Tina 2* – de la 89 euro + 329 lei, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocar, transferuri, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close