Antena 3 CNN Externe Thailanda extinde intrarea fără viză pentru cetățenii din 93 de țări. România nu se află pe listă: Ce trebuie să facă turiștii

Thailanda extinde intrarea fără viză pentru cetățenii din 93 de țări. România nu se află pe listă: Ce trebuie să facă turiștii

plaja thailanda
Plajă din Thailanda. Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    16 Iul 2024   •   13:07

Thailanda și-a extins sistemul de intrare fără viză la 93 de țări și teritorii, în încercarea de a-și revitaliza industria turismului. Vizitatorii pot rămâne în țara din Asia de Sud-Est pentru o perioadă de până la 60 de zile, în cadrul noului sistem care a intrat în vigoare luni, 15 iulie, potrivit BBC.

Anterior, deținătorii de pașapoarte din 57 de țări puteau intra fără viză.

România nu se află pe lista țărilor din care se poate călători în Thailanda fără viză. Astfel, turiștii români trebuie să obțină, în continuare, viza la sosirea pe teritoriul țării asiatice.

Potrivit MAE, cetățenii români, deținători de pașapoarte simple sau temporare, au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Regatului Thailandei.

VOA (Visa on arrival) Viza la sosire - se poate acorda pentru o ședere de maximum 15 zile, cu o singură intrare, iar dreptul de şedere al posesorului unei vize VOA nu poate fi prelungit la Biroul de imigrări din Thailanda. În vederea extinderii șederii pe teritoriul Thailandei, Biroul de Imigrări recomandă ieșirea de pe teritoriul Thailandei și depunerea unei noi solicitări la frontieră pentru obținerea vizei VOA.

Următoarele țări sunt eligibile pentru programul VOA:

Africa: Etiopia, Namibia, Seychelles, Tunisia
Asia: Armenia, Bhutan, China, India, Kazahstan, Kârgâzstan, Taiwan, Uzbekistan
America Centrală: Costa Rica, El Salvador, Mexic
Europa: Belarus, Bulgaria, Georgia, Malta, România, Rusia, Serbia
Orientul Mijlociu: Cipru, Arabia Saudită
Oceania: Fiji, Nauru, Papua Noua Guinee, Vanuatu
America de Sud: Bolivia, Paraguay, Venezuela

Lista țărilor din care se poate călători în Thailanda fără viză:

  • Africa: Mauritius, Maroc, Africa de Sud
  • America: Brazilia, Canada, Columbia, Cuba, Dominica, Republica Dominicană, Ecuador, Guatemala, Jamaica, Mexic, Panama, Peru, Trinidad și Tobago, Statele Unite, Uruguay
  • Asia de Est/Centrală: Bhutan, Brunei, Cambodgia, China, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Kazahstan, Laos, Macao, Malaysia, Maldive, Mongolia, Filipine, Singapore, Coreea de Sud, Sri Lanka, Taiwan, Uzbekistan, Vietnam
  • Europa: Albania, Andorra, Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Kosovo, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Republica Slovacă, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina, Regatul Unit
  • Orientul Mijlociu: Bahrain, Cipru, Israel, Iordania, Kuwait, Oman, Qatar, Arabia Saudită, Turcia, Emiratele Arabe Unite
  • Oceania: Australia, Fiji, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Tonga

Turismul este un pilon cheie al economiei thailandeze, dar nu și-a revenit complet după pandemie. Thailanda a înregistrat 17,5 milioane de sosiri de turiști străini în primele șase luni ale anului 2024, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. Cu toate acestea, cifrele pălesc în comparație cu nivelurile anterioare pandemiei.

Majoritatea turiștilor au fost din China, Malaezia și India. În aceeași perioadă, veniturile din turism s-au ridicat la 23,6 miliarde de dolari, mai puțin de un sfert din obiectivul guvernului.

Milioane de turiști vin în Thailanda în fiecare an pentru templele sale aurii, plajele cu nisip alb, munții pitorești și viața de noapte vibrantă.

Thailanda a introdus o nouă viză de cinci ani pentru nomazii digitali (lucrătorii la distanță)

Normele revizuite privind scutirea de vize fac parte dintr-un plan mai amplu de stimulare a turismului.

Tot luni, Thailanda a introdus o nouă viză de cinci ani pentru lucrătorii la distanță, care le permite titularilor să rămână până la 180 de zile în fiecare an.

Țara va permite, de asemenea, studenților vizitatori, care obțin o diplomă de licență, master sau doctorat în Thailanda, să rămână timp de un an după absolvire pentru a-și găsi un loc de muncă sau pentru a călători.

În iunie, autoritățile au anunțat prelungirea cu încă doi ani a unei scutiri de taxe de funcționare pentru hotelieri. De asemenea, autoritățile au renunțat la o taxă de turism propusă pentru vizitatorii care intră în țară cu avionul.

Cu toate acestea, unele părți interesate sunt îngrijorate de faptul că infrastructura țării ar putea să nu fie în măsură să facă față cererilor călătorilor.

Chamnan Srisawat, președintele Consiliului pentru Turism al Thailandei, a declarat că prevede un "blocaj în traficul aerian, deoarece este posibil ca zborurile care sosesc să nu crească la timp pentru a face față cererilor călătorilor".

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close