Antena 3 CNN Timp liber Turism Sărbătorește Anul Nou la Berlin!

Sărbătorește Anul Nou la Berlin!

Sărbătorește Anul Nou la Berlin!
04 Noi 2013   •   17:05

Una dintre cele mai mari petreceri în aer liber de Anul Nou este și cea de la Berlin, care are loc între Poarta Brandenburg și Columna Victoria. Aici se strâng peste un milion de oameni în așteptarea numărătorii inverse, sărbătorind în celmai zgomotos mod venirea noului an!

 

Cunoscută și sub numele de Ziua Sfântului Silvestru, petrecerea de Anul Nou este cel mai mare eveniment în aer liber din Europa. Punctul central al petrecerii este iconica Poartă Brandenburg, care stă de santinelă peste centrul orașului și-și folosește poziția proeminentă devenind centrul focului de artificii de la miezul nopții. Cu o istorie zbuciumată și tristă, Poarta nu pare să fie locul pe care l-ai asocia cu distrația, dar iată  și-a câștigat reputația de „locul unde are loc cea mai mare petrecere”!

Berlinezi și turisti se strâng aici, unde au loc concerte cu formații renumite și DJ celebri, care atrag aproape un milion de oameni în Piața Brandenburg. La miezul nopții, cerul pare să ia foc sub ploaia de artificii, urmate de spectacole de lumini și lasere.Toată lumea dansează, iar mâncarea din toate zonele lumii adaugă un aer cosmopolit atmosferei de bună dispoziție.  Petrecerea ține până spre dimineață.

De jur-împrejurul pieții sunt amplasate standuri cu mâncare și băutură, și pentru 3 euro poți cumpăra un pahar (din plastic) cu șampanie.

Pe lângă peterecerea-gigant din centru, focuri de artificii mai sunt la Turnul de Televiziune Fernsehturm TV din Alexanderplatz (deși mai puțin cunoscută, clădirea este printre cele mai înalte construcții din Europa și are o platform de observație, de unde ai o panoramă extraordinară a orașului, de la 200 de metri înălțime).

Râul Spree, care trece chiar prin mijlocul orașului, oferă și el o priveliște minunată pentru cei care vor o sărbătorire mai liniștită.

Potsdamer Platz este un alt loc popular și o zonă aglomerată din oraș, cu multe baruri și restaurante care devin încă de la lăsarea serii locuri de petrecut Revelionul.

 

Pentru cei care vor să petreacă mai atipic Revelionul, Odyssee 2014 este un festival anual de muzică electronic, extins până în seara de Revelion. Petrecerea are loc în incinta vechii fabrici de bere Kindl Neukölln. Participă staruri ale muzicii electronice, cântăreți și DJ. Încă nu au fost anunțați artiștii care vor participa la Revelionul de anul acesta.

 

Oferta Revelion Polonia-Germania-Cehia 2014

De la 355 euro/pers., transport cu autocar climatizat clasificat 2-4*, 8 nopti cazare in hoteluri de 3*, mic dejun, ghid insotitor din partea agentiei. Christian Tour Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close