Antena 3 CNN Timp liber Turism San Remo, Riviera florilor

San Remo, Riviera florilor

San Remo, Riviera florilor
03 Oct 2013   •   12:09
San Remo, aşezat între munte şi mare, cuibărit într-un golf protejat de două promontorii – Capo Nero şi Capo Verde-, este eleganta capitală a Rivierei italiene, care atrage vizitatorii cu clima blanda, peisajele incantatoare si dealurile pline de trandafiri.

 

Cea mai „batrână” staţiune de iarnă a Italiei este împărţită în două părţi distincte – Oraşul Vechi şi Oraşul Nou. Cocoţat pe vârful unui deal, între văile Torrente San Francesco şi Torrenta San Romolo, este Oraşul Vechi, o îngrămădeală de case medievale, cu arcade si ferestre înguste, străzi înguste (numite carrugi), legate cu arcade, ca o protecţie împotriva cutremurelor.

Oraşul Nou porneşte din Piazza Eroi Sanremesi. Situat la poalele dalului, principala sa arteră este Corso Matteotti, o stradă lungă, plină cu magazine. În capătul este teatrul unde, în fiecare an, în luna februarie, are loc cunoscutul festival de muzică de la San Remo.

 

Când ajungi la San Remo, trebuie să faci o plimbare pe Corso Imperatrice, promenada din vestul golfului, străjuită de palmieri. La capătul ei este superbul Parco Marsaglia, cu un auditorium unde au loc concerte şi spectacole de teatru.

San Siro, catedrala în stil gotic-romanesc, este o capodoperă arhitectonica ridicată în secolul al XIII-lea. Uşa de la intrarea dinspre nord are sculptat în relief un miel pascal între palmieri, iar la intrarea dinsre sud este înfăţişată Fecioara între sfinţi.

 

San Remo este numit şi oraşul florilor pentru că aici este cea mai mare piaţă de flori din Europa, si culturi imense de trandafiri. În Piaţa de Flori, situată pe Corso Garibaldi, au loc în fiecare dimineaţă licitaţii de flori.

Pe Corso Cavallotti este Vila Nobel,  o construcţie în stil maur, din sec. al XVIII-lea, decorată în stil renascentist veneţian. Vila poartă numele renumitului om de ştiinţă suedez, inventatorul dinamitei, Alfred Nobel, pentru că în această casă, Nobel a lucrat la multe dintre invenţiile sale, aici a fost întocmit faimosul testament, în care este stipulată acordarea Premiului Nobel celor care îşi aduc contribuţia la binele umanităţii şi tot aici a încetat din viaţă renumitul om de ştiinţă. Parcul care înconjoară vila cuprinde specii rare, iar interiorul vilei, decorat cu fresce pompeiene, este un mic muzeu. La subsol este laboratorul lui Nobel, iar  la etaj este dormitorul acestuia. Din 1973, clădirea a devenit centru cultural şi muzeu.

Această destinaţie de vis este acum accesibilă la preţuri excelente prin programul Senior Voyage. Singura condiţie este ca tu sau însoţitorul să aibă peste 55 de ani. Dacă nu aveţi peste 55 de ani, se plăteşte o taxă suplimentară de 50 de euro/persoană.

 

 

Ofertă sejur San Remo - De la 180 euro/pers., transport cu avionul, transferuri, cazare 7 nopti, demipensiune, asistenţă turistică. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close