Antena 3 CNN Externe Revolte anti-turiști în Spania: Zeci de mii de locuitori au protestat pe străzile din Palma de Mallorca

Revolte anti-turiști în Spania: Zeci de mii de locuitori au protestat pe străzile din Palma de Mallorca

protest anti turisti mallorca spania
Zeci de mii de locuitori au protestat împotriva turismului, în Palma de Mallorca, Spania. Sursa foto: Fonsi Loaiza via X
de Mia Lungu    |    22 Iul 2024   •   17:06

20.000 de oameni au protestat pe străzile din insula spaniolă Palma de Mallorca, faţă de invazia de turişti. Manifestanţii consideră că serviciile publice sunt în pragul colapsului şi că este din ce în ce mai dificil pentru localnicilor să aibă acces la locuinţe. 

Fiecare centimetru de plajă, în Mallorca, este ocupat. Să găsești un loc de parcare este ca și cum ai găsi aur. Cei care își părăsesc șezlongurile prea mult timp, se pot trezi fără ele la întoarcere. 

Dincolo de aceste aspecte, locuitorii de pe insulă cu greu mai pot face chiriilor colosale, iar cei care își caută o locuință sunt disperați.

„În fiecare zi caut și în fiecare zi chiria este mai mare. Chiar opresc oamenii pe stradă și îi întreb dacă au ceva pentru că se apropie ziua în care va trebui să părăsesc apartamentul și mă văd pe mine și pe fiul meu fără adăpost pentru că nu există absolut nimic.”, a povestit, pentru BBC, o mamă care își caută o nouă locuință, după ce proprietarului apartamentului în care locuia cu chirie a anunțat-o că trebuie să se mute.

„Îți cer avans pe câteva luni. Unii chiar mi-au spus că nu vor copii, nu vor animale. Și atât de mulți oameni caută.”, a mai spus aceasta.

Oamenii au protestat în acest weekend împotriva creșterii turismului, care ar fi dus la scăderea nivelului de trai al populației locale. Activiștii spun că spirala costurilor pentru locuințe este determinată de numărul mare de case și apartamente cumpărate de străini sau cel puțin închiriate acestora pentru o mare parte a verii.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close