Antena 3 CNN Timp liber Turism Revelion la Sighisoara

Revelion la Sighisoara

 Revelion la Sighisoara
25 Oct 2013   •   17:11

 

Ce ziceti de un Revelion in frumosul oras medieval Sighisoara, supranumit si “perla Transilvaniei”? Intampina Anul Nou in décor gotic si baroc, in burgul cu stradute linistite si case vechi,  un adevarat oras-muzeu, unic in Europa.

Chiar daca esti foarte ocupat cu pregatirile pentru petrecerea dintre ani, fa-ti timp si viziteaza orasul, sa macar cateva dintre obiectivele importante. Sighisoara este la fel de frumoasa si iarna, poate chiar mai frumoasa decatin sezonul estival, cand e prea aglomerata. Alege un tur in care sa-I urmezi pe strajerii cetatii, ei va vor ghida spre biserica din deal, cea a leprosilor sis pre Biserica manastire.

Biserica din Deal, la care ajungi urcand pe Scarile Acoperite, , este singura biserica evanghelica din tara care are o cripta sub altar, in care sunt inmormantate personalitatile urbei din Evul Mediu. Biserica are o orga superb, impunatoare, si cateva altare care au fost recuperate din bisericile sasesti din zona, biserici care au fost abandonate dupa plecarea in mas a sasilor. Din curtea bisericii ai opriveliste extraordinara a cetatii Sighisoara si a Vaii Tarnavei.

Biseria Leprosilor a facut parte dintr-un complex care cuprindea o scoala, casa invatatorului si spitalul-leprozerie, dar acestea au fost demolate in secolul trecut. Pentru ca leprosii nu aveau voie sa intre in biserica din complex, s-a construit un amvon exterior, unic in Transilvania, de unde preotul predica bolnavilor care stateau in curtea bisericii. Astzi, usa amvonului este zidita.

Turnul cu Ceas adaposteste astazi Muzeul de Istorie din Sighisoara, muzeu in care poti admira obiecte care au apartinut breslelor de mestesugari sighisoreni. Urca in turn, de unde poti admira orasulin toata splendoarea lui.

In plimbarea prin oras, opreste-te neaparat la Casa Cositorarilor, pentru un vin fiert cu scortisoara, minunat, sau un ceai de ghimbir si prajituri de casa gustoase.
 

Oferta Revelion Sighisoara

Hotel Cavaler 4*, de la 1340 lei/pers., cazare 3 nopti, demipensiune, cina festiva de Revelion, cina de bun venit, brunch pe 01.01.2014. Christian Tour Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close