Antena 3 CNN Timp liber Turism Reacția unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva"

Reacția unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva"

O tânără din Cuba a povestit ce a uimit-o când a ajuns pentru prima dată în România.

Reacția unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva"
Reacția unei tinere din Cuba când a ajuns prima dată în România: "Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva"
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   23:00

Rocio, o tânără din Cuba, a venit în România în urmă cu patru ani, după ce a obținut o bursă la Facultatea de Litere.

Tânăra vorbește bine limba română și a povestit, într-un videoclip postat pe TikTok, ce a surprins-o în momentul în care a ajuns prima dată în țara noastră.

"Trei lucruri care au fost un şoc pentru mine, prima dată când am venit în România. Eu am venit în luna noiembrie şi, evident, era foarte, foarte frig.

Eu vin dintr-o ţară din Caraibe şi, evident, acolo este vară tot anul. Cea mai scăzută temperatură pe care o ţin minte a fost de 10 grade. Pentru noi, 8 - 10 grade însemnau o iarnă foarte grea.

@rocio__016 ??Șocuri când am venit în România ?? . . . . . #Romania #romaniatiktok #tiktok #viraltiktok #romania?? #tiktokviral #ploiesti #cuba ♬ Pop beat BGM / long version(1283324) - nightbird_bgm

Când am pus piciorul, pentru prima dată, în afara aeroportului, credeam că mor acolo, pentru că am simţit un frig care-ţi intră prin oase", a spus tânăra.

Tânăra a mai vorbit despre magazinele din România, care, spune ea, sunt total diferite față de cele din Cuba.

"Altă chestie care a însemnat un şoc când am venit: magazinele. În Cuba nu există magazine de haine, de electrocasnice, de mobilă.

În Cuba există doar magazine care sunt de mâncare sau cele mixte care au un pic din toate, dar în acelaşi timp nu au nimic. În momentul în care vorbim, magazinele sunt goale, iar cele care vând ceva cer dolari.

Cubanezii normali nu au dolari pentru că salariul este în pesos cubanezi şi trebuie să îi schimbe la negru pentru că nu se poate, adică statul nu-ţi dă posibilitatea să schimbi când vrei tu", a mai spus Rocio.

"Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva"

Transportul din București a fost un alt aspect care a uimit-o pe Rocio.

"Şi a treia chestie care, pentru mine, a fost un şoc este transportul. Tot la fel ca magazinele, pare ceva foarte banal, dar, pentru mine, a fost un şoc să văd cât de bun era transportul.

Eu eram la facultate în Cuba şi nu aveam cu ce să plec. Erau zile când nu aveam cum să ajung la şcoală pentru că nu aveam cum.

Acolo se foloseşte foarte mult autostopul. Aici, să văd trenurile, să văd metrourile este ceva minunat. Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Am trăit în Cuba 21 de ani şi cred că cunosc mai multe oraşe din România decât din Cuba", a povestit tânăra, pe TikTok.

×
Subiecte în articol: studenta Cuba România
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Marile publicații americane cer retragerea lui Biden din cursa prezidențială SUA
x close